Norra legend põrutas Venemaa suusatajale: kui sul pole julgust Putinile vastu seista, siis ole vait (2)

Postimees Sport
Copy
Thomas Alsgaard 2012. aastal Tartu maratonil.
Thomas Alsgaard 2012. aastal Tartu maratonil. Foto: Margus Ansu/Tartu Postimees/Scanpix

Norra suusalegend Thomas Alsgaard vihastas endise Venemaa suusataja Aleksei Petuhhovi peale, kes õigustas Ukraina sõda ja ütles, et Venemaa armee ei pommita tsiviilobjekte ja kaitseb vaid Donbassi iseseisvust. Alsgaard põrutas, et kui venelasel pole julgust oma juhile vastu hakata, siis võiks ta lihtsalt vait olla.

Endine suusasprinter Petuhhov ütles Instagramis, et sõja põhjustasid Ukraina võimud, kes hakkasid hävitama Donbassi piirkonna elanikke, sest viimased seisid vastu kaheksa aastat tagasi toimunud Maidani sündmustele.

«Kõik näevad, kuidas meie sõjavägi töötab: nad on kõige lugupidavamad mitte ainult kohalike elanike, vaid ka alistunud sõdurite suhtes. Peamine ja ainus eesmärk on sõjaliste objektide hävitamine ülitäpsete löökidega. Mis juhtuks, kui Venemaa ei seisaks venelaste eest? Juba täna teeksid Ukraina sõjaväelased Donbassi maatasa. Seda ei saanud lubada!» õigustas 2013. aastal koos Nikita Krjukoviga teatesprindis MM-kulla võitnud Petuhhov Venemaa agressiooni.

Viiekordne olümpiavõitja Alsgaard oli Petuhhovi sõnavõtust sügavalt häiritud. «Kui sul pole julgust oma juhile vastu seista, siis ole vait, kurat võtaks. Olen väsinud jamamast Venemaa suusatajatega, kes arvavad, et kogu maailm tegeleb «võltsuudistega» samal ajal, kui nad ise saavad fakte otse Putinilt. Nii et täna õhtul on minu vein Ukrainast ja Krimmi poolsaarelt,» kirjutas ta Instagramis.

Petuhhovi auhinnakapist leiab ka 2010. aasta olümpiapronksi, selle sai ta samuti teatesprindis. 2017. aastal diskvalifitseeriti ta Sotši dopinguskandaali raames 2014. aasta olümpialt ning 2019. aastal lõpetas ta sportlaskarjääri.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles