Putini väidetav olümpiavõitjast armuke: olete ühtäkki väga vihased, kui Venemaa kaitseb Donbassi ja Luganskit natside eest (6)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Vladimir Putin surumas enda väidetava armukese Alina Kabajeva kätt.
Vladimir Putin surumas enda väidetava armukese Alina Kabajeva kätt. Foto: SERGEI CHIRIKOV/SCANPIX

Alina Kabajeva on Venemaa endine iluvõimleja, kes tulnud ka 2004. aastal olümpiavõitjaks. Teda tuntakse aga rohkem Venemaa presidendi Vladimir Putini salaarmukesena, kes kuulub ka riigiduumasse. Viimasel ajal üsna vähe intervjuusid jagav Kabajeva kritiseeris teravalt maailma spordijuhte, kes venelastele ohtralt saktsioone määranud.

Ühtse Venemaa koosseisus Venemaa riigiduumasse kuuluv Kabajeva hindab, et Rahvusvaheline Olümpiakomitee ja Paraolümpiakomitee viimased otsused on uskumatud ja ületavad kõiki piire. Nimelt kõrvaldati Venemaa sportlased paramängudelt Pekingis ning üldse soovitatakse neil mitte rahvusvahelistel võistlustel starti lubada.

«Need on häbiväärseimad sündmused spordiajaloos. Maailma spordiorganisatsioonide juhid on pikalt olnud seotud ebasportlike projektidega. Samuti pole neil endiselt õnnestunud saavutada täiesti puhast sporti,» lausus venelanna, kes 2001. aastal ise dopingu kasutamise eest võistluskeeldu kandis.

«Mitte ühtegi riiki ei eemaldatud võistlustelt, kui toimusid verised ja tsiviilisikute elusid nõudnud rünnakut Jugoslaavias, Iraagis, Liibüas ja Süürias. Nüüd, kus Venemaa otsustas kaitsta Donbassi ja Luganskit natside eest, siis ollakse ühtäkki väga vihased,» tõi Kabajeva esile taaskord Putini valeväiteid Ukrainas valitseva kohta.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles