Järveoja võitleb, et Venemaa ralliringkond saaks karmimad karistused

Karl-Joosep Küngas
Copy
Nikolai Grjazin mullu Rally Estonial.
Nikolai Grjazin mullu Rally Estonial. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Euroopa ralliradadel kaardilugejana tegutsev Pavlo Tšerepin on hämmingus Rahvusvahelise autoliidu (FIA) otsustest Venemaa autosportlaste kohta.

FIA lubab nii Venemaa kui ka Valgevene autosportlastel FIA lipu all kihutada. See on oluliselt nõrgem sanktsioon Ukrainat rünnanud Venemaa vastu kui näiteks FIFA või Rahvusvaheline Olümpiakomitee otsustas.

«Minu head sõbrad Maciej Szczepaniak Poolast ja Martin Järveoja Eestist avaldavad FIA-le survet, et venelased mootorispordist täielikult eemaldataks. Ehk levib säärane üleskutse üle kogu maailma,» lausus Tšerepin ralliportaalile Dirtfish antud intervjuus. Seejuures rääkis 40-aastane kaardilugeja ajakirjanikega otse Kiievis asuvast punkrist.

«Isegi FIFA ja UEFA, kes sõltuvas suuresti Venemaa rahast, määrastid Venemaa jalgpallile rahvusvaheliselt täieliku keelu. FIA aga tegutseb vastupidi. Okupandid ja inimesed, kes tegelevad sõja rahastamisega, nagu Nikolai Grjazini isa, saavad võistelda. Kuidas sellise asjaga saab üldse FIA liikmed nõus olla?» esitas ukrainlane küsimuse.

Venemaa tippsõitjatest on Aleksei Lukjanuk teatanud, et enne sõja lõppu tema ei võistle. Samas Grjazin otsustas Läti lipu all hooaega jätkata. Tšerepin loodab, et Venemaa ja Valgevene sõitjad leiavad siiski julguse, et oma seisukohta väljendada.

«Üksi neist Venemaa ega Valgevene sõitjatest, kellega karjääri jooksul võistlesin, pole teinud normaalset, julget otsust. Ehk istuvad nad pangaautomaadi juures, sest vastasel juhul saab raha sanktsioonide tõttu lihtsalt otsa. Tegu on argpüksidega, kes pole õiged motosportlased,» leidis kaardilugeja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles