Suusakuninganna Johaug lõpetab sportlaskarjääri

Karl-Joosep Küngas
Copy
Võidukas Therese Johaug.
Võidukas Therese Johaug. Foto: Tairo Lutter

Pekingi olümpiamängudel vihjeid jaganud Therese Johaug ongi otsuse langetanud. Sel nädalavahetusel sõidab ta murdmaasuusatajana viimase distantsi rahvusvahelisel areenil.

Pekingis individuaalselt kolm olümpiakulda võitnud Johaug leidis, et aeg lõpetamiseks on küps ning teatas sellest enda mänedžerile Jörn Ernstile möödunud nädalal. 33-aastane norralanna leiab, et tal on kõik eesmärgid saavutatud ja aeg teistele asjadele keskenduda.

Tema viimaseks sõiduks jääb laupäeval sõidetav 30 km distants Holmenkollenis. Paigas, kus Johaug võitis enda esimese individuaalse MM-tiitli.

«Mitmeski mõttes saab minu jaoks ring laupäeval läbi, kui asun taas Holmekollenis 30 km distantsil stardijoonele. Ma tõesti ei taha, et see teekond lõppeks, ent samas olen tänulik kõige eest, mida sport mulle pakkunud.

Ootan juba seda viimast võistlust koduses Holmenkollenis. Saan viimast korda kodus sõita Norra lipp rinnal.»

Johaug on viimastel aastatel olnud tõeline suusakuninganna. Tema auhinnakapist leiab kuus olümpiamedalit, millest neli kuldsed. Lisaks veel 19 medalit maailmameistrivõistlustelt, millest lausa 14 on kuldsed. MK-sarjas on tal kirjas 80 etapivõitu, millega paikneb kõigi aegade edetabelis ainult Marit Björgeni taga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles