Bulgaaria koroonaprobleemide tõttu saab Tallinn õiguse korraldada iluuisutamise järjekordset tiitlivõistlust

Karl-Joosep Küngas
Copy
15-aastane venelanna Kamila Valijeva valitses naiste üksiksõitu terve hooaja, kuid Pekingi olümpial lahvatanud dopinguskandaali järel näitas, et temagi on laps ja lihtsurelik - 4. koht.
15-aastane venelanna Kamila Valijeva valitses naiste üksiksõitu terve hooaja, kuid Pekingi olümpial lahvatanud dopinguskandaali järel näitas, et temagi on laps ja lihtsurelik - 4. koht. Foto: Eero Vabamägi

Juba 12. veebruaril sai selgeks, et ISU iluuisutamise juuniorite maailmameistrivõistlused ei saa toimuda Bulgaarias, kus need esialgu pidid korraldatama. Appi tuli Eesti uisuliit, kes suurvõistluse korraldamise enda kanda võttis.

Bulgaarlased teatasid, et neil pole võimalik ISU soovile vastu tulla, et koroonaviiruse tõttu võistlused kuu võrra edasi lükata. Nii tuligi ISUl otsida uus korraldaja ning soovi avaldas ainult Eesti, kellele mõistagi ka korraldusõigus anti. Tallinnas peetakse juuniorite MM 13.-17. aprillini. 

Tegemist on kolmanda rahvusvahelise tiitlivõistlusega, mis sel talvel Tallinnas peetakse. Jaanuaris asetati kaela iluuisutajatele Euroopa meistrivõistluste ja nelja kontinendi meistrivõistluste medalid. Seejuures oli ka viimasel Tallinn n-ö asenduspaik.

Juuniorite MMi korraldamine pole Tallinnale võõras, sest viimased medalid jagati just 2020. aastal välja Eestis ning niisamuti viis aastat varem. Möödunud aastal jäi koroonaviiruse leviku tõttu medalid juuniorite MMil jagamata.

«ISUl on kahju, et võistlused ei toimu algselt planeeritud paigas Bulgaarias. Täname siiski nende alaliitu jõupingutuste eest. Suurtänu ka Eesti uisuliidule jätkuva toetuse eest ja sooviavalduse eest korraldamine enda kanda võtta,» seisus ISU teadaandes.

ISU teatab, et Eestisse pole oodatud ei Venemaa ega ka Valgevene sportlased ja nad mõistavad täielikult hukka Venemaa sõjalise agressiooni Ukrainas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles