Karjääri lõpetav Therese Johaug sõitis end suusarajal miljonäriks

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Therese Johaug.
Therese Johaug. Foto: Antti Yrjönen via www.imago-images.de/SCANPIX

Murdmaasuusatamise üks läbi aegade edukamaid sportlasi, 33-aastane Therese Johaug peab täna karjääri viimase võistluse. Norralanna tee oli väga edukas.

Kuigi täna Oslo MK-etapil kell 11 algavalt 30 km klassikasõidust võib lisa oodata, lõi Ilta Sanomat kokku, et Johaug kasseeris suusarajal auhinnaraha ligi kaks miljonit eurot. Info põhineb Rahvusvahelise suusaliidu (FIS) andmebaasil.

Tugev norralanna osales kõrgeimal tasemel 2007.-2022. aastani. Edukaimaks kujunes sportlikult hooaeg 2015/16, mis tõi sisse 420 000 eurot. Toona võitis Johaug Tour de Ski, MK-sarja kristallgloobuse ning oli ka parim distantsisõitja. 

2016. aasta oktoobrist alates määrati Johaugile keelatud ainete kasutamise eest 18 kuu pikkune võistluskeeld. See aga ei tähendanud rahavoogude kadumist. Suusaäss teenis korralikke summasid sponsoritelt ning müüs oma osaluse ühest rõivabrändist. Tehing tõi talle sisse umbes miljon eurot.

Aasta tagasi arvutas Ilta Sanomat kokku, et Johaug on kokku teeninud karjääri jooksul umbes viis miljonit eurot. Ainuüksi 2020. aastaga õnnestus kasseerida 570 000 eurot. 

Sealt alates on sissetulek veelgi kasvanud. Äsja lõppenud olümpialt naasis Johaug nelja kuldmedaliga. Praegu pole täpselt teada, millised boonused eduga kaasnesid. Korralik preemia ootab norralannat ka ilmselt viimase sõidu järel.

Muide, Johaug tõmbab täna karjäärile joone alla samas paigas, kus ta 2011. aastal võitis esimese täiskasvanute MM-tiitli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles