Läti autospordiliit ei luba venelasi enda võistlustele, ent lubavad venelastel sõita Läti lipu all

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Nikolai Grjazin ja Konstantin Aleksandrov esindasid Rootsis veel Venemaad, tuleval nädalal ehitakse end juba Läti värvidega.
Nikolai Grjazin ja Konstantin Aleksandrov esindasid Rootsis veel Venemaad, tuleval nädalal ehitakse end juba Läti värvidega. Foto: Nikos Katikis via www.imago-images.de/SCANPIX

Rallisõbrad märksid, et Venemaa ekipaaž Nikolai Grjazin ja tema kaardilugeja Konstantin Aleksandrov osalevad järgmisel nädalal Portugali EM-etapil Läti lipu all. Postimees uuris lõunanaabrite alaliidult tausta.

Juba varasemast oli teada, et varem (dopingureeglite rikkumisest tulenevate piirangute tõttu) Venemaa olümpiakomitee lipu all kihutanud rallipaar alustas omal ajal võistlemist Lätis. Tänu sellele omatakse sealset litsentsi.

Alaliidust lisati veel, et mõlema alaline elukoht on Lätis.

Grjazin on sarnast «trikki» kasutanud ka varem, ent nüüd on sel ka sisuline mõte. Kuigi FIA lubas Venemaa ja Valgevene sportlastel rallidel oma sümboolikata võistlemist jätkata, siis paljude riikide alaliidud nende sõitjaid oma etappidele ei lase.

Keelu kehtestasid ka lätlased. Lõunanaabrite autospordiliidu (LAF) avalduses seisab must valgel, et Venemaa ja Valgene rallisõitjad ning kohtunikud pole nende võistlustele oodatud. Lisaks ei lubata omadel osaleda sõja agressorriikide mõõduvõttudel.

Küll aga seisab kolmandas punktis: «Venemaa ja Valgene või mõne teise Euroopa Liidu elanikud, kes omavad elamisloa alusel saadud LAFi litsentsi, võivad tegevust jätkata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles