Hundipassi saanud Venemaa F1-piloot oli valmis astuma kodumaa vastu, ent teda ignoreeriti

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Nikita Mazepin.
Nikita Mazepin. Foto: Giuseppe Cacace/AFP/Scanpix

Haasi vormel 1 tiim teatas täna, et lõpetab koostöö venelasest piloodi Nikita Mazepiniga. Sportlane ise tunnistas, et ta oli koha säilitamiseks valmis palju ohverdama. 

Rahvusvaheline autoliit (FIA) on varem öelnud, et vaatamata sõjale võivad Venemaa ja Valgevene sportlased võistlemist jätkata. Tõsi, nad ei tohi kasutada oma riigi lippu ja muud sümboolikat.

BBC andmetel anti Mazepinile lausa allkirjastamiseks dokument, millega ta kinnitanuks, et ei toeta Venemaa tegevust. Muide, vormelipiloodi isa Dmitri toetas Haasi miljonite eurodega, ent ta on ka Venemaa presidendi Vladimir Putiniga lähedastes suhetes.

Pole täpselt teada, kas Mazepin ka nende tingimustega nõus oli, aga tema värskest avaldusest võib viiteid sellest leida küll.

«Kallid fännid ja jälgijad, oli väga pettumust valmistav kuulda, et minu F1 leping on katkestatud. Kuigi mõistan rasket olukorda, siis FIA reegleid ja minu enda valmidust aktsepteerida etteantud nõudeid lihtsalt ignoreeriti ühepoolselt,» märkis Mazepin sotsiaalmeedias.

«Tänan kõiki, kes on proovinud mind mõista. Hindand oma aega F1s siiralt. Loodetavasti ootavad meid kõiki ees paremad ajad. Järgnevatel päevadel jagan veel oma mõtteid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles