Balti liiga: Serviti kaotas Leedus ja ulatas põhiturniiri võiduvõtmed Viljandile

Postimees Sport
Copy
Alytuse Varsa-Stronglasasi rünnakuid Põlva Servitil täna võiduks piisava edukusega pidurdada ei õnnestunud.
Alytuse Varsa-Stronglasasi rünnakuid Põlva Servitil täna võiduks piisava edukusega pidurdada ei õnnestunud. Foto: Helin Potter/EKL arhiiv

Balti liiga nädalavahetus algas laupäeval kahe Eesti ja Leedu klubi vastasseisuga. Mõlemas jäid peale leedukad, sest liidrikohta hoidev Põlva Serviti kaotas võõrsil Alytuse Varsa-Stronglasasile 32:37 (16:18) ja SK Tapa jäi kodus alla tiitlikaitsja Klaipeda HC Dragunasele 29:34 (13:19).

Kaotusega andis Serviti põhiturniiri võiduvõtmed üle Viljandi HC-le, kes võõrustab õhtul Dobele ZRHK Tenaxit. Mõlemal finaalturniirikoha kindlustanud Eesti klubil on 38 punkti. Õhtustes mängudes kohtuvad veel ka Raasiku/Mistra – HK Ogre ning Kaunase Granitas-Karys – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper.

Terve kohtumise tagajaja rollis olnud Serviti sai neljanda kaotuse

Servitil oli Alytuses puudu mitu põhitegijat ning Balti liiga debüüdi said kirja Karl Markus Kannel ja Andero Viljus. Põlvalased vaevlesid kohtumise algul viimasel ajal kimbutava probleemi ehk realiseerimisega, samas kui Varsa-Stronglasas tabas kadestamisväärse kindlusega.

Kaheksandal minutil sai kodumeeskond 6:2 juhtima ning hoidis eduseisust kinni. Kahel korral vähendas Andris Celminš vahe minimaalseks, ent vaheajale mindi leedukate 18:16 juhtimisel. Visete tabavusprotsendid olid tiimidel vastavalt 82 ja 64 ning Servitil kukkus see teise pooltunni algul veelgi.

Varsa sai 38. minutil 23:18 ette ja pikalt püsis vahe nelja-viie värava peal. Alles 50. minutil vähendas Sander Sarapuu tabamus selle kolmele, 30:27, kuid lähemale põlvalased ei saanudki. Vastastel oli pidurdamatus viskehoos vasakukäeline Nedas Buronko, kes lõpuks 13 väravat viskas.

Eston Varuski puudumisel ei tulnud eriti abi ka väravavahtidelt, sest Alytuse 45 viskest maandus võrgus 37 ja leedukad võitsid 37:32. Serviti kasuks tabas Celminš kaheksa ning Ülljo Pihus ja Anatoli Tšezlov kuus korda.

Tapa andis tiitlikaitsjale korraliku lahingu

SK Tapa võõrustas Balti liiga tiitlikaitsjat Klaipeda HC Dragunast ning alustas hästi – Vahur Oolupi värava järel juhiti 3:1. Viis minutit hiljem olid aga 5:3 ees juba külalised. Tapalaste heaks tabas lisaks Oolupile hästi ka Rail Ageni vigastuse järel vasakul äärel tegutsenud Endrik Jaanis ning karistusviskeid realiseeris Marten Saar.

Vastastel oli aga võimsas viskehoos jaanuaris Ukraina koondisega EM-finaalturniirilgi osalenud Danilo Glushak ning värskelt Leedu karikavõitjaks kroonitud Dragunase edu kasvas vaikselt, aga kindlalt. Poolajasireeniga koos tegi Laurynas Simonavičius seisuks 19:13, ent Tapa väljus riietusruumist isukalt.

Kaitse muutus agressiivsemaks, Artur Oganezov tegi häid tõrjeid ning rünnakul tegutseti kiiremini. 36. minutil pommitas Oolup seisuks 21:18 ja kümme minutit hiljem vähendas Saar vahe vaid kaheväravaliseks – 24:22. Dragunas jätkas siiski kindlalt ja rebis uuesti eest.

Lõpuvile kõlades sai tiitlikaitsja ülivajaliku võidu tulemusega 34:29. Oolup viskas Tapa heaks kümme, kuuest karistusviskest kuus tabanud Saar üheksa ja Jaanis neli väravat. Külaliste täpseim oli Glushak samuti kümne väravaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles