Ajalugu teinud Hiina suusataja rääkis hiinlaste karmidest reeglitest

Karl-Joosep Küngas
Copy
Qiang Wang.
Qiang Wang. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Sel nädalal Hiina murdmaasuustamise ajalugu teinud Qiang Wang rääkis loo, kuidas karistatakse hiinlasi, kes nende koondises kehtivaid reegleid rikuvad.

Kaks aastat MK-karusselli kõrvalt jälginud Wang pääses esimese Hiina sportlasena murdmaasuusatamise MK-etapil poodiumile, kui teenis Drammeni sprindis teise koha. 

«See on alles algus,» sõnas Wang pärast võistlust.

Hiina koondise treener Glenn Lindholm tõdes, et säärast tulemust osati juba varem oodata. «Ta on vabatehnikas veelgi parem ning seega on tal kõik olemas, et MK-sarjas ka võidutseda,» lausus soomlane.

Tegelikult polnud Wangi karjääri algus kuigi lihtne. Ta pidi Euroopas treenides järgima väga rangeid reegleid. Hiina murdmaasuusa ajalugu teinud sportlane rääkis, kuidas ta korra reegleid rikkus.

Norras treeninglaagris viibides läks Wang toidupoodi, et sealt energiabatooni osta. See polnud aga Hiina koondises lubatud. «Mind saadeti kohe kodumaale tagasi, sest meil pole lubatud välismaal selliseid tooteid tarbida,» lausus Wang.

Lindholm tõdes, et oli teadlik säärastest reeglitest, ent see juhtus enne tema ametisse astumist. Praegu on olukord oluliselt leebemaks muutunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles