Kaks päeva sõja eest maa-aluses parklas varjunud Ukraina tennisist jõudis Prantsusmaal finaali

Copy
Dajana Jarstremska.
Dajana Jarstremska. Foto: Olivier Chassignole/AFP/Scanpix

Ukraina tennisistil Dajana Jarstremskal jäi seljataha uskumatu nädal. Veel veebruari lõpus varjus ta kodumaal pommide eest, täna mängis aga Prantsusmaal WTA 250 kategooria turniiri finaalis.

Jastremska pöörane teekond algas umbes nädal tagasi Odessast. Ta lahkus kodust vanemate soovil koos 15-aastase õe Ivannaga, et jõuda Lyoni mängima.

«Olen ukrainlane ja Ukraina inimesed on väga tugevad. Oleme seda selle sõja jooksul tõestanud,» ütles Jastremska eile pärast finaali jõudmist. «Pühendan iga võidu oma riigile. Siin toimuv ei oma võrreldes sealsega eriti suurt kaalu.»

21-aastane tennisist meenutas, et ärkas ühel päeval üles pommiplahvatustest tekkinud helide peale. Nad olid koos perega maa-aluses parklas n-ö varjendis kaks päeva. 

Viimaks õnnestus Jastremskal koos õega teele asuda. Nad ületasid paadiga Doonau jõe, et jõuda Rumeeniasse. Sealt lennati edasi juba Prantsusmaale.

Muide, Jastremska pääses Lyoni turniirile wildcard'iga. Kõigele vaatamata sammust ta võidult võidule. Alles viiendas matšis, finaalis tuli tunnistada hiinlanna Shuai Zhangi 3:6, 6:3, 6:4 paremust. Ent see teda eriti ei morjendanud.

«Te olete tugevad, te olete imeliselt julged,» tervitas Ukraina lippu mässitud Jastremska finaali järel kaasmaalasi. Kogu auhinnaraha 14 545 eurot annetab ta kodumaa toetuseks.

Tagasi üles