Paide kogus Ukraina toetuseks neljakohalise summa, Kalev kutsub sõjapõgenike lapsi tasuta trenni

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Paide fännid toetavad lisaks oma lemmikule ka Ukrainat.
Paide fännid toetavad lisaks oma lemmikule ka Ukrainat. Foto: Maarja Trauss/Paide linnameeskond

Pühapäeval Paide kunstmurustaadionil peetud heategevuslikul Premium liiga mängul kogus Paide Linnameeskond annetusi Ukraina sõja eest põgenevaile inimestele. 

Piletikassasse kogunes 799 eurot, millele Betsafe lisas sama suure summa. Lisaks annetasid mängule tulnud pealtvaatajad korjanduskarpi veel 201 eurot ehk kokku saati sõjaohvrite abistamiseks 1799 eurot.

Paide Linnameeskonna kogukonnajuht Maarja Trauss jäi aktsiooniga igati rahule. «Muidugi on hea meel, sest kogutud heategevuslik summa ületas kõik ootused,» lausus ta. «Ukrainas toimuv sõda on inimesi ka Järvamaal tugevalt ühte liitnud, üksteist märgatakse ja toetatakse. Meie hooaja alguse kodumängude publikuarvu mõjutab sageli talvine ilm, ka sel pühapäeval näpistasid külmakraadid. Mul on hea meel, et see inimesi ei heidutanud, sest tribüünile kogunenud publiku hulk oli meie talviste avamängude üks suuremaid. Olen oma kogukonna üle ääretult uhke ja headele inimestele südamest tänulik.»

Klubi turundus- ja kommunikatsioonijuht Marek Tiits, kes annetuskampaaniat koordineeris, lausus, et paljud inimesed tulid mängule just selleks, et annetada.

«Rääkisin staadionil mitme inimesega, kes tunnistasid, et külm ilm oleks nad tavalisel päeval jätnud mängu vaatama sooja tuppa teleriekraani ette, ent tuldi siiski staadionile, et anda oma panus pileti ostmise kaudu,» kõneles ta. «Oleme kogu klubiga kõigile, kes tulid ja olid olemas, väga, väga tänulikud.»

Klubi annab kogutud summa nüüd edasi Paide linnavalitsuse kriisikomisjonile, kust see suunatakse Järvamaale jõudnud ja jõudvate sõjapõgenike esmavajaduste katmiseks. Linnavalitsuse arengu peaspetsialisti Karola Jaanofi sõnul kasutatakse raha sõja eest põgenejaile voodite, madratsite, ravimite ja muu elutähtsa soetamiseks.

Sel nädalal koguneb Linnameeskonnas töörühm, kes töötab välja plaani sõja eest Järvamaale saabuvatele lastele sportliku ja meelelahutusliku tegevuse pakkumist.

Oma toetusaktsiooniga tuli esmaspäeval lagedale ka teine Premium liiga klubi Tallinna Kalev, kes andis ühismeedias teada, et sõja tõttu Ukrainast Eestisse pagenud perede lapsed on oodatud nende juurde tasuta trenni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles