Aerutajad toovad Ukrainast Eestisse kümneid ametivendi. Kuidas peaksid käituma teised alaliidud?

Karl Mihkel Eller
Copy
Ukraina aerutajad on läbi aegade võitnud olümpiamängudelt kümme medalit, sealhulgas kolm kuldset. Lisaks noorsportlastele on Eestisse saabumas kaks naistippaerutajat.
Ukraina aerutajad on läbi aegade võitnud olümpiamängudelt kümme medalit, sealhulgas kolm kuldset. Lisaks noorsportlastele on Eestisse saabumas kaks naistippaerutajat. Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS/REUTERS/Scanpix

Pärast Venemaa rünnakut Ukrainas on sõjatsoonist Eestisse jõudnud juba tuhandeid inimesi. Eesti Aerutamisföderatsiooni (EAF) abiga saabub teisipäeval Eestisse veerandsada Ukraina aerutajat ning tõenäoliselt tuleb neile lisa.

Sõjaõuduste eest Eestisse pagevad aerutajad on peamiselt 12–17-aastased, nendega koos on mõned treenerid ja kaks naiste tippu. Lähipäevil on noori sõjapõgenikke saabumas veel ning Eesti aerutajate katusorganisatsioon on otsustanud oma kamraade igati toetada.

«Nendel 25 inimesel, kes peagi Eestisse jõuavad, on kaasas ­ainult aerud ja riided, mis neil seljas on. Muud mitte midagi,» heitis EAFi president Martin Ilumets Ukraina aerutajate olukorrale valgust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles