Kahju: ratastoolikurlingu koondis sai Rootsilt valusa kaotuse

Toimetas Ville Arike
Copy
Ratastoolikurlingu võistkonna treening enne Pekingisse lendamist. Pildile on jäänud Signe Falkenberg (vasakul), Andrei Koitmäe (viskel), Ain Villau (Koitmäe taga) ja Lauri Murašov.
Ratastoolikurlingu võistkonna treening enne Pekingisse lendamist. Pildile on jäänud Signe Falkenberg (vasakul), Andrei Koitmäe (viskel), Ain Villau (Koitmäe taga) ja Lauri Murašov. Foto: Eesti Curlingu Liit

Pekingi paraolümpiamängudel pidi Eesti ratastoolikurlingu koondis teisipäeval tunnistama Suurbritannia 10:5 ja Rootsi 6:4 paremust.

Britid pääsesid kolme vooruga ette 5:1, kuid neljandas voorus sai Eesti kolm punkti ja vähendas vahe minimaalseks. Paraku järele võtta ei õnnestunud, sest vastased noppisid viiendas voorus omakorda neli punkti ning kui kuue vooru järel näitas tabloo juba 10:4, siis sellel seisul võiduvõimalust enam peaaegu ei jäänud.

Kohtumine Rootsiga möödus tasavägiselt, enne kaht viimast vooru oli seis 4:4. Seejärel sai Rootsi punkti ja asus juhtima 5:4, kuid Eestil oli viimases voorus viimase viske õigus. Kahjuks seda ära kasutada ei suudetud, vooru võitis hoopis Rootsi 1:0 ja jäi kokkuvõttes peale 6:4.

Rootsi juhib turniiritabelit 4 võidu ja 1 kaotusega. Teiste võistkondade saldo: Kanada 4-2, Läti 4-3, Hiina, Suurbritannia, Slovakkia 3-2, Norra 3-3, USA 2-3, Eesti, Lõuna-Korea 2-4, Šveits 1-5.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles