Viimane suur spordialaliit «murdus» ja liitus Venemaa-vastaste sanktsioonidega (1)

Toimetas Ville Arike
Copy
Venemaa käsipallikoondis jaanuaris peetud Euroopa meistrivõistlustel.
Venemaa käsipallikoondis jaanuaris peetud Euroopa meistrivõistlustel. Foto: Nebojsa Tejic / kolektiff via www.imago-images.de/Scanpix

Viimase suure, olümpiaalade spordialaliiduna teatas Venemaa ja Valgevene vastaste sanktsioonide sisseviimisest rahvusvaheline käsipalliliit (IHF).

Portaali Inside The Games teatel liitus IHF teiste alaliitudega, kes on keelanud Venemaa ja Valgevene sportlastel võistlustel osalemise. Samas võttis IHFil reageerimiseks aega ligi kaks nädalat, sest Venemaa alustas sõjategevust Ukrainas juba 24. veebruaril ning tegemist oli sellest ajast saati organisatsiooni esimese selleteemalise avaldusega.

IHF on viimane 40st olümpiaalade rahvusvahelisest alaliidust, mis «murdus». Venemaa ja Valgevene kohta tuli otsus alles nädal pärast seda, kui Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) oli soovitanud Venemaa ja Valgevene sportlased võistlustelt kõrvale jätta.

«IHF mõistab sügavalt hukka Venemaa invasiooni Ukrainasse ning avaldab toetust kõigile, kes selles sõjas on kannatanud. Venemaa valitsus rikub invasiooniga olümpiarahu. See pole aktsepteeritav ning seetõttu eemaldab IHF kõik Venemaa ja Valgevene võistkonnad, ametnikud, kohtunikud, vaatlejad ja eksperdid IHFi võistlustelt ja üritustelt,» seisis alaliidu teadaandes.

Jätkuvalt leiab aga viis alaliitu, mis on küll juba varem seisukoha võtnud, kuid lubavad Venemaa ja Valgevene sportlastel neutraalsuse sildi all edasi võistelda: rulasport, jalgrattasport, rahvusvahelise ujumisliidu (FINA) halduses olevad alad, judo, tennis.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles