FOTOD 18-aastane Ukraina tšempion kaitses oma riiki: kardan uinuda, sest ei pruugi enam ärgata

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Anastasija Arhipova.
Anastasija Arhipova. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Scanpix

Ukraina 18-aastane iluuisutaja Anastasija Arhipova näitas üles tõelist vaprust. Pärast Venemaa sissetungi haaras neiu relva, et kaitsta oma riiki.

Kodumaa eest seisavad paljud kohalikud sportlased. Näiteks läksid kohe sõja alguses tulle kõik Ukraina laskesuusamehed. Ent rindelt leiab ka naisi. Nende hulka kuulus Arhipova.

«Jään koos presidendiga Kiievisse! Oleme valmis end kaitsma! Üheskoos võiduni! Koos vaba riigi eest! Edasi, Ukraina!» kirjutas ta sotsiaalmeedias mõned päevad tagasi.

Neiu tunnistas, et tunneb ka hirmu. «Kardan uinuda, sest ma ei pruugi enam ärgata,» ütles ta Poola spordiportaalile Przeglad Sportowy. «Kaitsen Ukraina au lõpuni välja.»

Nüüdseks on Arhipova aga põgenenud Poola. «See oli mu elu kõige hullem nädal. Nüüd olen turvalises kohas. Kiievis kasvava ohtu tõttu nõudsid mu vanemad ja treener, et lahkuksin Ukrainast. Ma ei tahtnud ära tulla, aga isegi kodus öö veetmine olnuks juba väga ohtlik,» kirjutas ta ühismeediasse Instagramis. 

«Keegi ei tea, millal see kõik lõppeb. Seega nii kaua, kui oli veel võimalik, lahkusin oma riigist. Aga olen nüüd väga mures oma pere ja lähedaste pärast, kes jäid Kiievisse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles