Kriitikalaviini alla jäänud NBA supertähe perekonda ähvardatakse surmaga

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Russell Westbrook palliga.
Russell Westbrook palliga. Foto: Daniel Dunn/SA TODAY Sports/Scanpix

Korvpalliliiga NBA praeguse ajastu ühe tuntuma tagamängija Russell Westrbooki hooaeg pole kulgenud oodatud viisil ning ta on saanud kõvasti kriitikat.

Tänavu Los Angeles Lakersiga liitunud pallur on fännidelt teeninud «hellitava» hüüdnime Westbrick, millega viidatakse tema kehvale visketabavusele. Erinevaid negatiivseid tiitleid on Westbrookile külge poogitud teisigi.

Läinudöise 110:117 kaotuse järel San Antonio Spursile rääkis mängujuht suu puhtaks. Ta tunnistas, et mõnitav kõnepruuk mõjutab juba ka tema perekonda. 

«Ma ei taha isegi enam oma lapsi mängudele kutsuda, sest ma ei soovi, et nad kuuleksid, kuidas nende isa erinevate nimedega kutsutakse,» märkis Westbrook.

Teema kerkis üles päev varem, mil tema abikaasa Nina tegi sotsiaalmeedias šokeeriva postituse: «Ma ei saa kuidagi leppida sellega, et mind iga päev korvpallimängudel alavääristatakse ning mu perekonnale soovitakse surma.»

«Seisan oma naise selja taga ja tean, mida ta tunneb. Olukord on jõudnud punkti, kus see mõjutab väga tõsiselt mu peret,» kommenteeris Westbrook.

«See tabas mind valusalt. Ma ei saa rohkem lubada, et inimesed mind erinevate nimedega, nagu näiteks Westbrick, kutsuvad. See häbistab nime ja pärandit mu laste jaoks. Nimi pole tähtis vaid mulle, vaid mu naisele, emale, isale – inimestele, kes on mind alati aidanud.»

Westbrook lisas, et on löödud ning lubas järgmise(d) mõnitaja(d) kindlasti liistule võtta.

33-aastane tagamees on tänavu visanud 63 mängus keskmiselt 18,1 silma. Viimati jäi ta keskmine alla 20 punkti hooajal 2009/10. Muide, tänavune väljakult visete tabavusprotsent 43,3 on Westbrooki karjääris tugev keskmine.

Tõsi, hooajale suurte tiitliootustega vastu läinud Lakers on 64 mängust võitnud vaid 28, mis annab läänekonverentsis praegu üheksanda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles