JÄRELVAADATAV ⟩ Tiitlikaitsja Bigbankil ei tekkinud poolfinaali avamängus Selveri alistamisega probleeme

Postimees Sport
Copy

Võrkpalli Eesti meistrivõistluste teise poolfinaalpaari avakohtumises alistas Tartu Bigbank koduväljakul 3:0 (25:19, 25:19, 25:21) Tallinna Selveri. Postimees ja Duo 5 näitasid mängu otseülekandes.

Tartu ridades olid suurimad punktitoojad Valentin Kordas 16, Albert Hurt ja Martti Juhkami 15 punktiga. Selveri poolel kogunes Oliver Oravi arvele 16 silma, nurgaründajana mänginud Mihkel Nuut tõi 14 punkti.

Pärast mängu vihjasid Tartu mängijad, et hoolimata kindlast võidust ei jäädud oma blokiga rahule. Blokipunktid jagunesid kaheksa Tartule ja viis Selverile. Rünnakud õnnestusid Tartul paremini (55 protsenti), Selveril oli vastav protsent 46. Vastuvõtt oli mõlemal klubil sarnane, Tartul 48 protsenti, Selveril 46 protsenti.

Tartu meeskonna libero Rait Rikberg ütles mängujärgses teleintervjuus, et harjumatu koosseisuga Selveri vastu oma esitusega rahule ei jää. «Vastastel oli mitu põhitegijat puudu ja kindlasti tahaks näidata paremat mängu kui me täna näitasime. Ma väidan, et oma blokiga me täna hakkama ei saanud ja kõvasti parandamist on järgmiseks mänguks vaja teha, kui nemad on ka täiskoosseisus, et sellest seeriast kolme mänguga edasi minna,» sõnas Rikberg. «Probleemi ei olnud ainult blokis, mujalt ka mingid lahendused.»

Selveri meeskonna resultatiivseimana 16 punktini jõudnud Oliver Orav tõdes, et harjumine uue sidemängija Karel Ellermaaga ei suju veel õlitatult, kuigi sellega tegeletakse trennides. «Karel mängib mängu, mis pole mulle loomupärane – kiired tõsted, rohkem nikerdamist – aga mina löön kõrgelt ja kõvasti,» sõnas Orav ja lisas, et vastas on pisut teisest klassist meeskond. «Tartu on kõik täisprofid, meil olid täna platsil kõik tööinimesed, nad on grammi võrra igas elemendis paremad. Meil on ehk koduväljakul rohkem õnne, mõned serviseeriad rohkem sisse ja ehk on varianti.»

Poolfinaalseeria mängitakse kolme võiduni, teine mäng toimub pühapäeval 17, otseülekannes Duo 5-s ja Postimees.ee-s.

Enne kohtumist

Tartu Bigbanki näol on tegu tiitlikaitsjaga, kes on riigi tšempioniks tulnud kuuel korral. Tallinna Selveri meeskonna viimane tiitel pärineb 2017. aastast, kokku on meistrikarikas pea kohale tõstetud üheksal korral (arvestades ka Audentese nime all tegutsemist). Omavahelised mängud on sel liigahooajal lõppenud kummagi jaoks ühe võiduga. Kokku mindi ka karikafinaalis, kus jäi peale Tartu meeskond.

Tartu juhendaja Alar Rikberg ei hakka varjama, et oma auhinnakappi soovitakse ka kolmandat karikat. «Tahame muidugi ka seda, see on kolmest kõige suurema kaaluga. Kõik tiitlid on võitmise hetkel magusad, aga ajalooürikutesse jäävad ikka kirja meistritiitlid,» rääkis Rikberg.

«Tuleb nüüd hakata meelde tuletama, mis meil veel tegemata on. Eelmisel nädalal olid trennid mängulised ja taastavad, nüüd hakkame täie tõsidusega taas peale. Meilgi on lisandunud tervisemuresid, aga loodetavasti need mängijad sel nädalal järk-järgult naasevad. Vastase osas, siis sellise Selveriga polegi me kohtunud, kus neil Renet Vankerit pole, seega läheb ilmselt veidi aega harjumiseks. Hea, et on seeria, kus aega ka vigaduse paranduseks,» lisas juhendaja.

Et Selver ei osalenud Credit24 Meistriliiga finaalturniiril, said nad pikemalt treeningutele keskenduda. Peatreener Andres Toobal peab tõdema, et ka neid on tabanud vigastused ja seetõttu võib koosseisus olla tavapäratuid käike.

«Meil on tõesti tekkinud murekohti, ent läheme mängima nii nagu seisud on ega kurda. Sellises seisus peavad mängijad mugavustsoonist välja tulema ja ehk keegi ka üllatab. Samas, Tartule meeldib mängida standardset ja nii-öelda normaalset võrkpalli harrastavate vastastega, seega ehk tekib mingi üllatusmoment. Eks me proovime teha, mida suudame, et selles seerias edu saavutada,» sõnas Toobal.

Finaali pääsemiseks tuleb võita kolm mängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles