Bayern näitas musklit, vägev Lewandowski tegi ajalugu. Liverpool pääses ehmatusega

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Robert Lewandowski.
Robert Lewandowski. Foto: Andreas Gebert / REUTERS / Scanpix

Jalgpalli Meistrite liigas selgusid esimesed veerandfinalistid. Koht kaheksa parema hulgas on kindel Müncheni Bayernil ja Liverpoolil.

Kaheksandikfinaali avamängus oli Bayern võõral väljakul Salzburgi vast üllatavalt suures hädas, viik päästeti alles viimaste minutitega. Ent kodus oli mängupilt hoopis midagi muud ning Saksamaa gigant ei jätnud midagi juhuse hooleks.

Kohtumise algus kujunes Robert Lewandowski sooloetenduseks. Poola koondise ründaja teenis kaks penaltit, realiseeris need ise, jõudis õnnega pooleks veel ühe tabamuseni ja 23. minutiks oligi Bayern peal juba 3:0. 

Ühtlasi sai temast Meistrite liiga ajaloo kiireima «kübaratriki» omanik. Varasemalt kuulus tippmark 1996. aastast Marco Simonele. 

Austria klubi õhtu Münchenis muutus veelgi süngemaks vaid veidi aega hiljem. 31. minutil viis Bayerni juba 4:0 juhtima Serge Gnabry. Kuigi Salzburgil oli samuti paar päris ohtlikku võimalust, siis Manuel Neueri seljataha palli ei suudetud avapoolajal saata.

Riietusraamidest naastes kulus vähem kui kümme minutit, kui võõrustajate eduseisu kasvatas veelgi Thomas Müller. Õhus oli ka kuues, ent sihile jõudis hoopis Salzburg. Vähemalt esialgu. Külaliste auvärava lõi taanlane Maurits Kjaergaard 70. minutil.

Viimane sõna jäi siiski koduperemeestele. 83. minutil oli teist korda täpne Müller, vaid mõned hetked hiljem vormistas lõppseisu 7:1 Leroy Sane. Bayern pääses koondskooriga 8:2 veerandfinaali.

Oluliselt võrdsem lahing peeti Liverpoolis, kus kohalikul tiimil oli tarvis kaitsta avamatši 2:0 edu Milano Interi vastu. Jürgen Klopi hoolealuste seis paistis avavile eel turvaline, kuid õhtu kujunes päris põnevaks.

Avapoolajal oli mõlemal paar võimalust, ent suurt tulevärki näha ei saanud. Tõsiseks mölluks läks 62. minutil, kui Lautaro Martinez viis külalised juhtima. Interi seis muutus hoobilt lubavaks, ent neid tabas kohe ka tagasilöök – napilt minut hiljem saadeti teise kollase ja ühtlasi punase kaardiga platsilt minema Alexis Sanchez. 

Milano Interi mehed ei suuda leppida, et Alexis Sanchezi mäng lõppes.
Milano Interi mehed ei suuda leppida, et Alexis Sanchezi mäng lõppes. Foto: Paul Ellis/AFP/Scanpix

Koduväljakul üliharva kaotav Liverpool sihile ei jõudnudki, kuid 0:1 kaotus oli piisav, et kahe mängu kokkuvõttes 2:1 paremusega kaheksa hulka jõuda.

Järgmised kaheksandikfinaalid peetakse homme. Manchester City võõrustab Lissaboni Sportingut, Madridi Real võtab kodus vastu PSG. Mõlemad mängud algavad kell 22.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles