Hokimängijad on Venemaal lõksus. Soomlasest olümpiavõitja: kuidas siit minema saada?

Christopher Krutto
Copy
Frans Tuohimaa.
Frans Tuohimaa. Foto: Alexander Safonov/Scanpix

Mitmed välismaalastest hokimängijad on hädas sellega, kuidas pääseda KHLi klubide juurest, kellega neil on kehtivad lepingud. 

Tšehhi portaal blesk.cz kirjutab, kuidas mängijad on hetkel kui Venemaa režiimi vangid. Kuigi paljud soovivad klubidest lahkuda, siis ei ole meeskonnad nõus nendega lepinguid lõpetama.

Nižnekamski Neftekhimikis mängiv soomlane Frans Tuohimaa rääkis, et eriti keeruline on seis tema kahel tšehhist tiimikaaslasel – Lukaš Klokil ja Ronald Knotil. «Nad on palju suurema surve all ja keerulisemas seisus. Neid ähvardatakse seal, mis on täiesti teine tase,» kirjeldas Soomega olümpiavõitjaks tulnud väravavaht.

«Ma ei tea, millised on reeglid teistes tiimides, aga tean, et siit ei ole pääsu! Läbirääkimistega ei saavuta kindlasti midagi,» jätkas Tuohimaa, kelle sõnul ei ole mängijatel hetkel muud teha, kui oodata.

«Kuidas siit minema saada? Asi ei ole rahas, aga siin on palju riske ja probleeme, sest oleme Venemaa territooriumil. Me ei saa lihtsalt asju kokku pakkida ja minema minna,» rääkis olümpiavõitja.

Tuohimaa ei osanud ka öelda, kes võiks saada hokimängijaid aidata, sest keegi polnud valmis selleks, et Venemaa Ukrainasse tungib. «Ma ei tea, kas seda peaks otsustama hokiliidud või valitsus – loodan, et rahvusvaheliselt hokiliidult tuleb mingeid vastuseid. Meie oleme hästi silma all, aga Soomes on tuhandeid soomlasi, kes ei ole nii tuntud ja kellel on sama probleem,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles