Ukraina paraolümpialaste õudus: ühe maja pommitati maatasa, teise isa langes vangi ja peksti läbi

Copy
Anastassija Laletina.
Anastassija Laletina. Foto: ISSEI KATO/REUTERS/Scanpix

Kuigi praegu Pekingis toimuv paraolümpia peaks olema parasportlaste pidupäev, siis Ukraina atleedid ei saa küll spordipeost kuidagi rõõmu tunda.

Nimelt valutavad nad pidevalt südant koduste pärast ja nagu selgub, siis põhjusega. Ukraina laskesuusataja Anastassija Laletina andis teisipäeva hommikul teada, et loobub tol päeval võistlemisest, kuna oli vahetult saanud teada, et tema sõdurist isa langes kodumaal venelaste kätte vangi. 

Vähe sellest, Ukraina koondise kõneisik Natalija Haratš andis AFP-le ka teada, et Laletina isa peksti venelaste poolt läbi. 

Täna oli lisaks laskesuusatamisele ka murdmaasuusatamisega tegelev 19-aastane Laletina küll Pekingis võistlustules, kuid suusasprindi kvalifikatsioonist edasi ei saanud. 

Kurva teate kodumaalt sai ka teine Ukraina laskesuusataja Dmõtro Suiarko, kelle Tšernihivis asuv maja pommitati Vene vägede poolt maatasa. Biatleet otsustas sellest hoolimata ikkagi rajale minna ning sai oma jõupingutuse eest kaela ka pronksmedali. 

Ukraina sportlased on vaatamata kodumaal toimuvale õudusele Pekingi paraolümpial üldse väga edukalt esinenud: neil on ette näidata kuus kulda, kaheksa hõbedat ja viis pronksi, millega hoitakse medalitabelis Hiina (31 medalit, 10-9-12) ja Kanada (16, 7-2-7) järel kolmandat kohta.

Tagasi üles