Rindel olev Ukraina jalgpallur ütles Venemaal elavatest vanematest lahti: nad usuvad televisiooni, mitte mind (3)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Oleksandr Aliev.
Oleksandr Aliev. Foto: Twitter @ZoryaLondonsk

Endine Ukraina jalgpallikoondislane Oleksandr Aliev andis teada, et lõpetas oma Venemaal elavate vanematega suhtlemise, kuna nood tembeldasid poega valetajaks ja usuvad hoopis televiisoris nähtut.

Kuigi Aliev sündis Venemaal Habarovskis, kolis ta juba 14-aastaselt Kiievisse, kui liitus Dinamo noortesüsteemiga. Poolkaitsjal õnnestus Ukraina suurklubis ka läbi murda ning sellest tulenevalt hakkas ta juba U-17 vanuseklassis esindama Ukrainat. Noorteklassides kogunes tema saldosse 38 kohutmist, Ukraina A-koondist jõudis ta esindada 28 puhul. 

«Kuigi sündisin Venemaal, olen elanud 24 aastat elanud Ukrainas. Minu lapsed sündisid samuti siin,» rõhutas ka mees seda, et on hingelt ukrainlane.

Seda mõistis ta eriti siis, kui Vene väed 2014. aastal Luhanski ja Donbassi sisse tungisid, ning praegu, mil sõjas on kogu riik, on otsus veelgi kindlam. Nimelt toimetas Aliev 24. veebruaril, mis sõda algas, oma naise ja lapsed kiiremas korras turvalisse paika ning tormas seejärel ise rindele.

Praegu kaitseb endine jalgpallur Kiievit. Pika karjääri jooksul ka Venemaa kõrgliigas pallinud mängumees on üritanud ühendust võtta ka vanade tiimikaaslastega, kuid enamik neist ei julge talle vastu kirjutada. «Nad on nagu zombid: kardavad. Olen neis pettunud!» põrutas Aliev, kes on muuhulgas lõpetanud suhtlemise ka enda vanematega.

Põhjus selleks on lihtne: nad ei uskunud enda rindel olevat poega. «Suhtlesin nendega küll esiti, aga enam seda ei tee. Nad vaatavad Venemaa televisiooni ja arvavad, et oleme fašistid ja natsid. Nad lihtsalt ei usu mind, vaid usuvad seda, mida televiisorist näevad. Seda kuuldes polnud mul neile enam midagi öelda,» vahendas Segodnya mehe öeldut.

Lisaks kutsus Aliev endisi koondisekaaslasi Anatoli Tõmotšuki ja Ivan Ordetsi, kes jätkuvalt Venemaal töötavad ja sõja osas vaikivad, reeturiteks.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles