Pikalt mängupausilt naasnud Kanepi jäi vaatamata nigelale servile enda esitusega rahule

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kaia Kanepi alustas Indian Wellsi võiduga.
Kaia Kanepi alustas Indian Wellsi võiduga. Foto: BNP Paribas Open/Twitter

Kaia Kanepi alustas kõrgetasemelist Indian Wellsi tenniseturniiri veidi rabeda mängu, ent siiski kindla võiduga noore ameeriklanna Robin Montgomery vastu. Eesti teine reket jäi üldiselt oma esitusega rahule.

Esialgu tundus, et Kanepi saab väga kerge tööpäeva. Ta pääses ette 2:0 ja 4:1, kuniks vastasel õnnestus esimest korda murre teenida. Suuresti oli selles süü eestlannal endal, sest servil jagus parajalt ebakindlust. Selle vaatamata õnnestus sett 6:3 võita.

Teise vaatuse algus oli mõlemalt poolt juba ilusam. Tundus, et 17-aastane ameeriklanna sai närvist üle ning andis korralikult vastupanu. Ent mängu varjutasid rohked topeltvead, kus lõpuks «võitis» Kanepi 10:9. 

Kuigi meie teine reket tegi ebaõnnestunud pallingutega oma elu veidi keerulisemaks kui pidanuks, siis paremas kahtlust ei tekkinud. Kanepi kinkis 3:1 eduseisust vastasele murde, ent pani ka teises setis paremuse maksma 6:3 ja võitis 11 minutit üle tunni kestnud matši.

«Ootasin rasket mängu. Teadsin, et ta lööb ja servib kõvasti. Üldiselt oli mäng tervikuna päris hea, kui välja arvata mõned teised servid. Aga kohati tulebki riske võtta,» võttis Kanepi väljakul antud lühiintervjuus mängu kokku. 

Rabedus on mõistetav, sest viimati käis ta platsil 26. jaanuaril, Austraalia lahtiste veerandfinaalis. Tõsi, viimastel aastatel ongi Kanepi graafik üsna hõre ning ta valib turniire hoolikalt.

Teises ringis ootab teda ees Tokyo olümpiavõitja Belinda Bencic (WTA 25.). Omavahel on kohtutud korra, 2019. aastal jäi Wibledoni murul peale 6:3, 6:1 šveitslanna.

Kohtumise toimumisaeg pole veel teada. Kohaliku aja järgi täna ja homme peetakse avaringi matše. Teist vooru, kust alustab ka Anett Kontaveit, peetakse reedel-laupäeval.

Eestiga on Arizonas ajavahe -9 tundi ehk mängupäevad algavad meie jaoks alles kell 21.

WTA kõrgeima, 1000 kategooria turniiril on panused ahvatlevad. Võistluse võitja kasseerib 1 231 245 USA dollarit auhinnaraha ning 1000 edetabelipunkti. Vaid teise ringi jõudmisega on Kanepi ja Kontaveit juba teeninud 30 130 dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles