Hollandi meedia: jalgpallikoondislane tunnistas, et üritas sugulast mõrvata. Ta ei teadnud, et kõnet kuulatakse pealt

Christopher Krutto
Copy
Quincy Promes Hollandi koondise särgis.
Quincy Promes Hollandi koondise särgis. Foto: Kenzo Tribouillard/Scanpix

Hollandi jalgpallikoondislane Quincy Promes võib peagi trellide taha sattuda, sest ta tunnistas politsei poolt pealtkuulatud kõnes, et üritas oma sugulast tappa.

Lugu algas 2020. aastal, kui Promes läks pereüritusel oma nõbuga kaklema ja pussitas viimast noaga põlve. Ohvri põlv sai tõsiseid vigastusi ja jalgpallur pidi veetma kaks päeva vahi all.

Segase olukorra tõttu otsustas Amsterdami Ajax müüa mängumehe Moskva Spartakisse, kuid juhtumi uurimine alles käib. Hollandis süüdistatakse pallurit mõrvakatses ja relvastatud rünnakus.

Nüüd avaldas Hollandi portaal nos.nl kõnesalvestused, kus Promes avaldas, et rünnak oli planeeritud juba enne pereüritust. Põhjuseks tõi ta välja, et väidetavalt varastas nõbu tema tädi tagant.

«Miks sa meid lahku tõmbasid? Miks sa vahele sekkusid? Kas sa saad aru, et sa päästsid ta elu? Ma tapan ta ikka! Kas sa mõistad? Poisil vedas, et mul tulirelva ei olnud, sest siis oleks see isegi koledam olnud,» rääkis Promes oma isale.

Promes on kõik mõistagi ümber lükanud, kuid sellest hoolimata ähvardab teda kolm ja pool aastat vangistust. Samas võib olukord veelgi segasemaks minna, sest tavaliselt kuulavad Hollandi võimud pealt inimeste kõnesid, keda kahtlustatakse seotuses organiseeritud kuritegevusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles