Laskesuusatamise kahekordne maailmameister lõpetab karjääri

Karl Mihkel Eller
Copy
Erik Lesser.
Erik Lesser. Foto: IMAGO/Vesa Moilanen/Scanpix

33-aastane laskesuusastaar Erik Lesser otsustas, et tõmbab sel kuul sportlaskarjäärile joone alla. Sakslane teeb tippkonkurentsis veel kaks starti – sel nädalavahetusel Otepää MK-etapil ja järgmisel nädalal Oslos.

Lesser on MK-sarjas osalenud 12 hooaega, kolmedel olümpiamängudel ning seitsmel MMil. «Pakkisin pärast olümpiat oma kohvri viimast korda aktiivse laskesuusatajana. Nüüd on kõik.

Pakin oma asjad kokku, teen veel järelejäänud MK-etapid ja ongi adios amigos muchachos. Mulle aitab,» ütles Lesser pärast Pekingi olümpiat taskuhäälingus Das Biathlon-Doppelzimmer.

Kahekordne maailmameister ja kolmekordne olümpiamedalist tahab veeta rohkem aega perega ja oma tütrega. «Olen koguaeg tahtnud isa olla. Aga kodunt eemal olla on läinud järjest raskemaks ja võtab minult aina enam aega,» lisas sakslane.

Lesseri suurim triumf karjääris oli 2015. aasta MMil Kontiolahtis jälitussõidu kuldmedal, samal MMil kuulus ta ka kulla võitnud Saksamaa meeste teatekoondisesse. Lisaks on tema auhinnakapis viis MM-medalit ja neli EM-medalit (neist kaks 2010. aastal Otepääl toimunud võistluselt).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles