ROKi liige selgitas, miks pole Putini lähikondlasest maailmarekordinaist minema löödud

Karl Mihkel Eller
Copy
Vladimir Putin (vasakul) ja Jelena Isinbajeva 2014. aastal Sotši taliolümpial.
Vladimir Putin (vasakul) ja Jelena Isinbajeva 2014. aastal Sotši taliolümpial. Foto: Pascal Le Segretain/AP/Scanpix

Spordiüldsus on pärast Venemaa sõjategevuse algust Ukrainas proovinud maha suruda venelasi suures spordimaailmas. Rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK) on andnud suunise, et venelasi ei tohiks võistlustel starti lasta, samas ROKi liige ja Vladimir Putini lähikondlane Jelena Isinbajeva on jäänud puutumatuks.

39-aastane endine tippteivashüppaja on Venemaa presidendile aegade jooksul toetust avaldanud. ROKi liige Dennis Oswald avaldas, miks Isinbajevat pole organisatsioonist välja heidetud.

«ROKi liikmed ei esinda oma riiki ega ROKi oma riigis. Meil on endiselt vaja kontakte Venemaal, et saada informatsiooni,» põhjendas 74-aastane šveitslane, et ROKist pole ühtegi liiget poliitilistel põhjustel mitte kunagi välja visatud.

Šveitslase sõnul on Isinbajeva Venemaal jätkuvalt tuntud tegija. «Niipalju kui mina tean pole ta kunagi ületanud piiri, mille tõttu tuleks ta ROKist välja visata,» ütles Oswald.

2016. aastal tippspordist taandunud Isinbajeva võitis karjääri jooksul kaks olümpiakulda (2004, 2008) ja pronksi (2012). MMil pälvis ta kolm kulda (2005, 2007, 2013) ja pronksi (2003). Tema nimel on jätkuvalt naiste teivashüppe maailmarekord 5,06, mille ta püstitas 2009. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles