Eesti laskesuusatajad avaldasid Regina Oja vedamisel Ukrainale toetust

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Rene Zahkna kandis Otepää laskesuusatamise MK-etapil Ukraina lipuvärvides peapaela.
Rene Zahkna kandis Otepää laskesuusatamise MK-etapil Ukraina lipuvärvides peapaela. Foto: Tairo Lutter

Eesti laskesuusatajad kannavad kodusel Otepää MK-etapil Ukraina lipuvärvides peapaela. 

Tänasel sprindivõistlusel parima eestlasena 44. koha saanud Kalev Ermitsa sõnul tekkis idee Venemaa rünnaku all olevale Ukrainale toetust avaldada tema elukaaslasel Regina Ojal.

Kalev Ermits Otepää MK-etapil.
Kalev Ermits Otepää MK-etapil. Foto: Tairo Lutter

«Regina nägi Kontiolahtis, et Tšehhi tiimil on Ukraina värvides mütsid. Esmaspäeval kontakteerus ta meie riidetootjaga ja täna saime riided kätte. Mul on hea meel oma toetust Ukrainale näidata,» lausus Ermits, kes kandis Ukraina lipuvärvides peapaela küll alles võistluste järel. 

Meediatsoonis püüdis Ermitsa kinni endine Ukraina laskesuusataja Vitali Kiltšitski, kes tänas eestlast toetuse eest. «Ta on hea töömees! Üks kevad õnnestus mul koos tema ja Rolandiga metsa istutada. Ta tuli kahele Ukraina tüdrukule siia appi,» avaldas Ermits.

Võistlusega Ermits rahule ei jäänud, sest lamadestiirus tegi ta kaks eksimust ning sinna kadus ka võimalus püüda head kohta. «Läksin ründavalt peale, aga kohe lamades tuli kaks eksimust. Sinna läks ka potentsiaalne võimalus pääseda mass-starti,» lausus Ermits, kes püstitiiru läbis puhtalt. Prantslasele Quentin Fillon Maillet’le kaotas ta 1.47,7-ga.

Kodupubliku ees võistlemist kirjeldas Ermits kui kihvti kogemust. «Publikut ei ole just väga tihti raja ääres olnud. Seda enam pakub heameelt, et publik oli kodusel MK-etapil olemas. Mulle elati nii kõvasti kaasa, et esimesel ringil ma ei hoomanudki, kui järsku olin mäe otsas. Teisest ringist läks juba raskemaks,» lausus Ermits.

Teistest eestlastest teenis puhtalt lasknud Rene Zahkna 55. (+2.09,1) koha. Kokku kuuel trahviringil käinud Raido Ränkel oli eelviimane ehk 85. (+4.04,0).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles