Aigro ja Maltsev pääsesid lennumäe MMil kindlalt lõppvõistlusele

Karl Mihkel Eller
Copy
Artti Aigro.
Artti Aigro. Foto: Tairo Lutter

Norras Vikersundis alanud lennumäe maailmameistrivõistlustel pääsesid lõppvõistlusele mõlemad võistlustulle astunud eestlased - Artti Aigro (204 meetrit) ja Kevin Maltsev (178 m). Kvalifikatsiooni võitis 230-meetrise õhulennud teinud austerlane Stefan Kraft.

22-aastase Aigro hüpe kandus neljapäevases kvalifikatsioonis 204 meetri kaugusele ja andis talle 177,2 punkti. Sellega oli ta tulemuse kirja saanud 45 mehe seas 21. ning tagas talle koha lõppvõistlusel. Maltsev küll 200 meetri joont ei ületanud, kuid 140,5 punktiga sai ta 35. koha.

«Tänase päevaga ma arvan, et ole rahul. Üle pika aja sai taas lennumäel hüpata ja see tunne on tavalistest mk mägedest hoopis teistsugune,» ütles Aigro pressiteate vahendusel. «Kindlasti homseks on vaja päris palju parandusi teha, et veel pikemaid õhulende näidata ja et kindlasti kõikidest voorudest osa võtta nii et ootame homset põnevusega.»

Maltsev jääb samuti võistlusega rahule. «Kvalifikatsioonist sai edasi homsele põhivõistlusele. Vähe kripeldama jääb, et ei suutnud päris oma hüpet teha, kuid homme on uus päev ja uus võimalus.»

Kvalifikatsiooni parim olnud Kraft teenis 217,9 punkti, kuigi päeva pikim hüpe jäi kaasmaalase Michael Hayböcki nimele, kes lendas 233 meetrit. Kvalifikatsiooni kolmas oli sloveen Anze Lanisek (221 m, 207,3 p).

Tulemused

Foto: fis-ski.com

Reede toimub Vikersundis kaks vooruhüpatakse. Pärast esimest vooru selgitatakse välja 30 paremat, kes pääsevad teise vooru ja laupäeval peetavasse kolmandasse ja neljandasse vooru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles