Ralliportaal ennustab algaval hooajal kahele eestlasele kõrget lendu

Postimees Sport
Copy
Ken Torn ja Kauri Pannas Otepää talverallil.
Ken Torn ja Kauri Pannas Otepää talverallil. Foto: Ray Põder

Sel nädalal tehakse Portugalis algust autoralli EM-sarja uue hooajaga. Ralliportaal DirtFish ennustab kahele eestlasele algaval hooajal kõrget lendu. Nendeks meesteks on Ken Torn ja Georg Linnamäe, mõlemad on Portugali etapil stardis Rally2-autodel.

Valitsev Euroopa meister Andreas Mikkelsen keskendub tänavu WRC-sarjale ning varasemalt EM-sarjas head hoogu näidanud venelane Aleksandr Lukjanuk on otsustanud, et ei sõida rallit, kuni Ukrainas koib sõda.

Seega on spetsialistid asunud otsima, kes võiksid olla EM-sarja suurimad tiitlipretendendid. Kuigi Torni ja Linnamäed ehk veel nii kõrgesse mängu ei pakuta, siis kirjutas DirtFish, et mõlemad mehed võiksid tänavu võidelda poodiumikohtade eest.

Torni plaanid pole algaval hooajal kindlad, kuid varasemalt Rally3-autol sõitnud saarlane on Portugali EM-etapil stardis Rally2-autol ja võimeline võitlema ralli võidu nimel. «Saame näha, kui sageli ta võistleb, kuid sarjas, millel puudub väljakujunenud staar, on tal ideaalne positsioon, et avaldada Rally2 uustulnukana EM-sarjale tohutut mõju,» kirjutas DirtFish.

Võru, 29.09.2021Lõuna-Eesti ralli lõputseremoonia Võru keskväljakul.Georg LinnamäeFoto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
Võru, 29.09.2021Lõuna-Eesti ralli lõputseremoonia Võru keskväljakul.Georg LinnamäeFoto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees Foto: Arvo Meeks

Portaal pakub, et häid tulemusi võib näidata ka Linnamäe, kelle põhirõhk on küll suunatud MM-sarjale, kuid Portugalis on eestlane stardis ning edu korral võib teda selles sarjas veel näha. «Tema nimi on viimastel hooaegadel üle Euroopas stardinimekirjadesse tõusnud – sealhulgas ka mõnel EM-rallil.

Kuid tema selle hooaja prioriteet on WRC2. Seal läheb tal hästi, sest WRC2 juunioride klassi võit Rootsi rallil tähendas, et ta jagab punktitabelis esikohta teise EM-sarjas osaliselt sõitva rallimehe Erik Caisiga,» avaldas DirtFish.

EM-sari algab Portugalis Fafe ralliga, mis algab reedel. Hommikul on kavas 3,04 km testikatse, õhtul 1,43 km erikatse. Laupäeval sõidetakse kaheksa katset kogupikkusega 110,79 km, pühapäeval on kavas samapalju katseid, pikkuseks 85,42 km.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles