53-aastane Saksamaa legend krooniti Euroopa meistriks, eestlane tuli viiendaks

Postimees Sport
Copy
Ralf Souquet.
Ralf Souquet. Foto: EPBF.com

Sloveenias toimuvatel piljardi Euroopa meistrivõistlustel saavutas Saksamaa vanameister, 53-aastane Ralf Souquet absoluutarvestuses 8-palli formaadis esikoha, kui alistas finaalis Austria sportlase Mario He seisuga 8-5. Mark Mägi saavutas samal turniiril 98 osaleja konkurentsis eestlaste parimana viienda koha.

Tegemist ei ole seenioride EM-ga vaid vanameister Souquet (hüüdnimega Kaiser) alistas kõik tema teele jäänud Euroopa tipud ning seda absoluutarvestuses! Souquet on võitnud kokku 20 Euroopa meistritiitlit, nendest esimese juba 1989. aastal ning viimati 12 aastat tagasi. Kui eelmisel aastal õnnestus Souquetil mängida EM-i poolfinaalis, siis seekord näitas Saksamaa piljardispordi elav legend milleks ta võimeline on.

«On ekstreemselt harukordne, et üks sportlane võidab ühel ja samal spordialal Euroopa meistritiitli nii täna kui ka 33 aastat tagasi. See on äärmiselt suure pühendumise ja töökuse vili mis kinnitab reeglit, et suure soovi ja pühendumise ning õige suhtumise ja võtetega on kõik võimalik. Kindlasti peab olema sportlasel endal ka kindel siht ja äärmiselt suur tahtmine,» ütles Eesti Piljardiliidu esindaja Kristjan Kuusik peale turniiri.

«Võidelda endast 2-3 korda noortemate Euroopa parimate sportlastega, nõuab äärmiselt head füüsilist ning veel paremat vaimset valmisolekut. Lihtsat ja kiiret teed sellise oleku saavutamiseks ei ole,» lisas Kuusik.

Mark Mägi saavutas samal turniiril 98 osaleja konkurentsis eestlaste parimana suurepärase viienda koha, kui pidi veerandfinaalis tunnistama teise saksa suurkuju, 42-aastase Thorsten Hohmanni 8-6 paremust.

Kaheksandikfinaalis alistas Mägi aga maailma absoluutsesse tippu kuuluva endisele maailmameistri ja USA lahtiste võitja sakslase Joshua Filleri lausa seisuga 8-2.

Seenioride Euroopa meistrivõistlustel saab osaleda sportlane kes on vähemalt 43-aastane. Ralf Souquet ei ole kunagi seenioride arvestuses osalenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles