Vutilegend Guardiola Ukraina sõjast: kus on NATO? Kus on USA? Kus on Euroopa Liit?

Karl Mihkel Eller
Copy
Pep Guardiola.
Pep Guardiola. Foto: Lee Smith/REUTERS/Scanpix

Inglismaa jalgpalliklubi Manchester City peatreener Pep Guardiola näitas üles hämmingut, et ükski suurvõim pole Ukrainas toimuva sõja peatamiseks piisavalt teinud. Eriti pinnuks silmas olid hispaanlasel NATO ja EL.

Venemaa sõda Ukrainas on käimas 15. päeva, naaberriigi sõjavägi pommitab valimatult tsiviilsihtmärke. Hävinud on haiglaid ja suurhooneid ning aina enam nõutakse Euroopas, et NATO astuks samme, et Ukraina õhuruumi kindlustada. Taoline tegevusetus muutis nõutuks ka paljunäinud Guardiola.

«Kõige hullem on, et kuna üks inimene otsustas, et süütud peavad surema, siis mõni riik peabki kokku kukkuma. Maailm vaikib. Inimesed on aetud tagajalgadele ning valitsused on sunnitud tegudele või siis lihtsalt ütlema, et niiviisi ei või,» ütles Guardiola intervjuus Hispaania väljaandele Larazon.

Jalgpallitreener kuulutas, et ukrainlased ei unusta, mida nendega on tehtud. «Kus on NATO? Kus on USA? Kus on Euroopa Liit? Liiga hilja on, et otsida rahulikku lahendust. Praegu näeme rahvusvaheliste organisatsioonide ja liitude absoluutset läbikukkumist. Tundub nagu eksisteeriksid nad vaid selleks, et me saaksime natuke paremini elada. See on läbikukkumine,» avaldas hispaanlane.

Guardiola on alates 2016. aastast City peatreener, mille ta on tüürinud kolmel korral Inglismaa meistriks ja mullu ka Meistrite liiga finaali. Varasemalt on ta olnud Barcelona (2008-2012) ja Müncheni Bayerni (2013-2016) peatreener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles