Putini propagandakonksu alla neelanud kahekordse olümpiavõitja pere: kas te olete valinud sõja või rahu tee, kui meid sõimate? (5)

Postimees Sport
Copy
Jevgeni Pljuštšenko.
Jevgeni Pljuštšenko. Foto: Adrian Dennis

Kogu maailmas armastatud iluuisutaja Jevgeni Pljuštšenko populaarsus on väljaspool kodumaad viimase kahe nädalaga tunduvalt kahanenud. Seda president Vladimir Putini Ukrainas alustatud sõja tõttu, mida kahekordne olümpiavõitja avalikult toetab. 

«Olen venelane! Olen uhkusega venelane!» kuulutas ta esimese asjana Instagrami tehtud postituses. 

«Ma sündisin suurel Venemaal, Habarovski Krais. Pikka aega elasin Volgogradis, seejärel spordi nimel Peterburis ja nüüd elan ja töötan Moskvas. Olen meie riigile toonud neljalt olümpialt neli erinevat medalit. Lõpetage rassism, lõpetage genotsiid, lõpetage fašism,» kirjutas ta.

Kui esialgu võinuks viimaseid üleskutseid tõlgendada kui toetust Ukrainale, siis viimane – ei fašismile – on selge toetus president Vladimir Putini denatsifitseerimise plaanile Ukrainas. Lisaks on Pljuštšenko lisanud oma postitusele teemaviite #stoprussianhate (lõpetage Venemaa vihkamine – toim).

Kuigi pildi kommentaaride seas leidub ka neid, kes iluuisutajale asja selgitada üritavad – stiilis: inimesed ei mõista hukka venelasi, vaid Putini poliitilist režiimi –, siis kõige populaarsemad vastused ülistavad Pljuštšenkot ja suurt Venemaad.

Veelgi absurdsema postituse on teinud tema abikaasa Jana Rudkovskaja: «Me elame Venemaal! Oleme uhkusega venelased! Enne, kui kirjutate meie, meie pere ja laste kohta õelusi, mõelge, mis tee te ette võtate: sõja või rahu? Need, kes levitavad ööpäevaringselt venelaste seas libauudiseid Ukrainast, peaksid ometi aru saama. Teie olete need, kes sünnitavad meie kahe riigi vahele viha juurde. Jälgige meid, et kuulda tähtsaid sõnumeid. Me ei häbene neid ega karda neid, vastupidi, oleme nende üle uhked!»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles