Vägeva lõpuspurdi teinud prantslane näpsas Kläbo eest MK-sarja sprindikarika

Postimees Sport
Copy
Faluni MK-etapi klassikasprindi võitja Richard Jouve (nr 10).
Faluni MK-etapi klassikasprindi võitja Richard Jouve (nr 10). Foto: ULF PALM/EPA/Scanpix

Murdmaasuusatamise MK-hooaja viimane etapp sõidetakse sel nädalal Falunis. Reedel toimunud klassikasprindi võitis prantslane Richard Jouve, kes tuli sprindi arvestuses ka MK-sarja kokkuvõttes esimeseks. Ta edestas lõpuks Johannes Hösflot Kläbot kuue punktiga, norralane kahel viimasel koroonaviirusesse haigestumise tõttu MK-etapil ei osalenud.

Faluni MK-etapil finaali võitnud Jouve edestas lähimat konkurenti, soomlast Joni Mäki 0,49 sekundiga. Muide, Soome meessuusataja pääses MK-sarja sprindis poodiumile viimati 2015. aasta jaanuaris ehk seitse aastat tagasi.

Vaid 0,03 sekundiga jäi Mäkile alla prantslane Lucas Chavanat. Neljas oli parim norralane Sivert Wiig (+1,41), järgnes itaallane Federico Pellegrino (+2,06) ja 20-aastane norralane Lars Agnar Hjelmeset, kes osales alles oma teisel MK-etapil. Tegemist on viiekordse maailmameistri Odd-Björn Hjelmeseti pojaga.

Eestlasi oli stardis neli, kuid ükski neist 30 parema hulka ei pääsenud. Parim oli 41. koha saanud Marko Kilp, kohe tema kannul oli Karl Sebastian Dremljuga. 54. koha sai Martin Himma ja Kristjan Koll 61. koha. Sprindivõistlusi toimus hooaja peale kokku üheksa ning Jouve kogus 568 punkti, viimased kaks etappi Norras ja Rootsis ta võitis. Kläbo arvele jäi 562 silma, kolmandaks tuli Chavanat (461 p) ja neljandaks Pellegrino (330 p).

Naiste arvestuses pidasid rootslannad kodupubliku ees võistlemise survele vastu. Esikoha noppis Joanna Sundling, teiseks tuli sloveen Anamarija Lampic (+8,41) ja kolmandaks rootslanna Maja Dahlqvist (+9,54), kes tuli ka sprindi arvestuses MK-hooaja võitjaks.

Eestlannadest oli stardis Aveli Uustalu, kes veerandfinaali ei pääsenud ja pidi kvalifikatsioonis leppima 50. tulemusega. Dahlqvist kogus hooaja peale sprindiarvestuses 638 punkti, Lampici arvele jäi 506 ja kolmandaks tuli rootslanna Joanna Sundling 442 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles