VIDEO ⟩ Endine kõrgliiga mängija virutas 16-aastasele vastasele rusikaga ja sai ainult viiemängulise võistluskeelu

Postimees Sport
Copy
FC Tallinna ja Tartu Tammeka U21 kohtumises toimunud intsident.
FC Tallinna ja Tartu Tammeka U21 kohtumises toimunud intsident. Foto: Ekraanpilt

Varasemalt ka Eesti jalgpalli kõrgliigas mänginud, kuid nüüd Esiliiga B klubisse FC Tallinn kuuluv Albert Taar sai Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) distsiplinaarkomisjonilt karistuse vastasmängija ründamise eest ja peab kokku kõrvale jääma järgmise viie vooru mängudest.

Karjääri jooksul 155 mängu Premium liigaski pidanud Taar sai näotu teoga hakkama Esiliiga B teise vooru kohtumises Tartu Tammeka U21-ga. Avapoolaja lõpuminutitel läks Tammeka ja Tallinna meestel palli pärast rüselemiseks, sest võõrustajad tahtsid karistuslööki kiiresti lahti mängida, tartlased üritasid seda aga takistada. Taar tõukas esmalt pikali palli hoidnud Kevin Burovi ning kostitas seejärel rusikahoobiga õigust nõudma tulnud Herman Pedmansoni, kirjutas Soccernet.ee.

Kõnealune olukord video 59.56

Peakohtunik Jagnar Jakobson saatis Taari punase kaardiga väljakult minema, kollast kaarti nägid samas olukorras ka Burov ning Tammeka poolel Mihkel Sepp ja FC Tallinna mängijatest Vladislav Iljin. Distsiplinaarkomisjon liitis Taari automaatsele ühemängulisele karistusele veel neli kohtumist, mis tähendab, et tagasi väljakule pääseb poolkaitsja alles 18. aprilli kohtumises Nõmme Kalju U21-ga.

Loe edasi Soccernet.ee-st.

Taar kuulus ka 26 isiku hulka, kes said kaheksa aastat tagasi EJL distsiplinaarkomisjonilt karistada kihlveopettuse korraldamise eest. Toona oli tegemist Eesti spordi ühe suurima uurimisega, kus koostööd tehti politsei, prokuratuuri, Euroopa jalgpalliliidu (UEFA) ja teiste riikide alaliitudega. Üheksale isikule määratu tähtajatu jalgpallis tegutsemise keeld, Taarile nelja-aastane karistus, mis kehtis 2018. aasta 5. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles