Žalgiris sepistas pidupäeval suurüllatuse, Jasikevičius hoidis end pere ees tagasi

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Lukas Lekavičius oli Barcelona vastu Žalgirise parim korvikütt.
Lukas Lekavičius oli Barcelona vastu Žalgirise parim korvikütt. Foto: Teodoras Biliūnas/15min.lt/Scanpix

Korvpalli Euroliigas sepistas eile õhtul üllatuse Kaunase Žalgiris, kes alistas koduväljakul 91:84 tabeliliidri Barcelona.

Leedu taasiseseisvuspäeval toimunud kohtumises olid ohjad enne viimast veerandaega Barcelona käes, kuid kodupubliku marulist toetust nautinud Žalgiris pööras seitsmepunktilise kaotusseisu võiduks.

Üleplatsimehena tõi Barcelona staar Nikola Mirotic 26 punkti ja kaheksa lauapalli. Žalgirise ridades säras leedulasest mängujuht Lukas Lekavičius 22 silmaga. Ta tabas väljakult kümnest viskest seitse.

Võidu tegi magusamaks tõik, et Barcelonat juhendab Leedu korvpallilegend ja endine Žalgirise peatreener Šarunas Jasikevičius. 

Treener märkis mängujärgselt, et talle ei meeldinud, kuidas Žalgiris sai viimasel veerandil tervelt 23 vabaviset, viidates kohtunike halvale tegutsemisele. «Mind oleks mängust välja visatud, kui oleksime kohtunud mujal kui Kaunases. Ent ma ei tahtnud seda enda pere ees teha ega võtta tähelepanu Žalgiriselt, kes vääris võitu,» ütles Jasikevičius.

Kaotusest hoolimata jätkab Barcelona tabeliliidrina, sest neil on koos 18 võitu ja viis kaotust. Žalgirise saldo seitse võitu ja 16 kaotust annab neile 15 võistkonna – Venemaa klubid Moskva CSKA, Peterburi Zenit ja Kaasani Unics löödi minema – konkurentsis 13. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles