FOTO ⟩ Soku ja Endeniga tiitleid võitnud ukrainlane on relva kätte võtnud

Postimees Sport
Copy
Korvpalli olümpiavõitja Aleksandr Volkov.
Korvpalli olümpiavõitja Aleksandr Volkov. Foto: Twitter @villacampa8

Aleksandr Volkov kuulus koos Tiit Sokuga 1988. aastal Seoulis olümpia võitnud Nõukogude Liidu korvpallikoondisse. Praegu on ukrainlane aga kodumaal, kus temagi pole Venemaa sissetungist puutumata jäänud.

208 cm pikkune Volkov on küll sündinud Venemaal Omskis, kuid peab enda koduks Ukrainat. Pärast sportlaskarjääri on kunagine korvialune jõud tegelenud näiteks poliitikaga, kuuludes Ukraina parlamenti. Lisaks on ta juhtinud Ukraina korvpalliliitu.

Portaal Eurohoops kirjutab, et eelmisel nädalal ajakirjandusse jõudnud väidete kohaselt on Volkovi Tšernihivis asuv sünnikodu pommitamise tõttu hävitatud. Nüüd jagati sotsiaalmeedias pilti relvaga Volkovist, kes patrullib Ukraina meedia teatel oma Kiievi piirkonnas asuva koduküla tänavatel.

Muide, tänaseks 57-aastane Volkov jõudis karjääri jooksul ka unistuste liigasse NBAsse. Atlanta Hawksi särgis viskas ta 149 mänguga keskmiselt 6,8 punkti, võttis 2,6 lauapalli ja jagas 2,2 resultatiivset söötu.

Nõukogude Liiduga võitis ta lisaks olümpiakullale ka EM-tiitli. 1985. aastal Lääne-Saksamaal toimunud turniiril kuulus ta ühte võistkonda teiste hulgas ka Heino Endeniga. MMidelt on Volkovil kirjas kaks hõbedat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles