Ukrainas legendaarsel jalgpallitreeneril on viie miljoni dollari suurune mure

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Jalgpallitreener Mircea Lucescu.
Jalgpallitreener Mircea Lucescu. Foto: VALENTYN OGIRENKO/REUTERS/Scanpix

Jalgpallitreener Mircea Lucescu on Ukraina vutikamaral legendaarne mees. Rumeenlane on nüüd küll riigist lahkunud, kuid osa tema varandusest on Ukraina pankades kinni.

76-aastane Lucescu on eeskätt tuntud Donetski Šahtari juhendamise eest. Vahemikus 2004-16 Ida-Ukraina tiimis töötanud peatreener võitis klubiga näiteks kaheksa Ukraina meistritiitlit ja Euroopa tugevuselt teise karikasarja, mis kandis toona nime UEFA Cup.

Seejärel töötas Lucescu Venemaal ja Türgis, kuid naasis 2020. aastal Ukrainasse, hakates juhendama riigi teist suurklubi Kiievi Dõnamot. Nendega võitis ta eelmisel aastal meistritiitli.

Seda, kui kõrgelt Lucescut Ukrainas hinnatakse, ilmestab ilmselt kõige paremini fakt, et ta on riigilt saanud kolm teenetemärki.

Töö tippjalgpallis on mõistagi väga tulus. Näiteks kirjutab Ukraina meedia, et Lucescu teenib Dõnamos ühe hooaja eest umbes kaks miljonit eurot.

Sport.ua kirjutab, et Lucescul on Ukraina pankades kinni viis miljonit USA dollarit ehk veidi alla 4,6 miljoni euro. Valitsus ei luba aga ühel inimesel võtta oma kontodest välja aastas rohkem kui 500 000 dollarit.

Lucescul on Dõnamo presidendi Ihor Surkise näol küll liitlane, kel olevat Ukrainas palju mõjuvõimu, kuid sõja tõttu on rumeenlase raha kättesaamine veninud ning pole selge, kuidas olukord lõpeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles