Tšehhid segaduses: miks aitas hokilegend Jagr Ukrainale raha koguda, aga vaikib Venemaa osas? (1)

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Jaromir Jagr.
Jaromir Jagr. Foto: Mike Ehrmann/AFP/Scanpix

Teisipäeval jäähoki Tšehhi kõrgliigas toimunud kohtumine Sparta HC ja Klado Knightsi vahel kogus raha, et aidata sõjakeerisesse sattunud ukrainlasi.

Mäng toimus Prahas O2 Arena täismaja ehk 14 512 pealtvaataja ees ning Sparta võitis 4:1. Algselt pidanuks kohtumist võõrustama Kladno, kelle omanikuks on ajaloo üks paremaid hokimängijaid Jaromir Jagr, kuid legend soovis mängu Prahasse viia, et saaks Tšehhi jõudnud ukrainlaste heaks rohkem raha koguda.

Tšehhi väljaanne Blesk kirjutab, et ukrainlaste heaks koguti mänguga üle 143 000 euro. Teiste hulgas pani õla alla ka maailma tugevaim hokiliiga NHL, kes annetas veidi enam kui 62 000 eurot – täpsemalt 68 000 USA dollarit, mis oli ilmselge viide Jagri kuulsale mängunumbrile 68.

Kohtumise järel küsis Blesk Jagrilt, millised on tema suhted Venemaaga. Hokimees ei soovinud aga vastata. «Jagr ei räägi poliitikast palju, kuid praegu soovivad fännid rahusõnumit. Miks sa vaikid, Jaromir?!» kirjutas Blesk.

Muide, tänaseni jääl müttav 50-aastane Jagr pöördus 2001. aastal vene õigeusku ning meie idanaabrite hulgas on tšehh armastatud sportlane. Vahemikus 2008-11 kuulus ta Omski Avangardi ridadesse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles