Ukraina spordilegendist väidetav FSB agent sai karistada

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Anatoli Tõmoštšuk Müncheni Bayerni särgis.
Anatoli Tõmoštšuk Müncheni Bayerni särgis. Foto: imago sportfotodienst/Scanpix

Ukraina jalgpallikoondise rekordinternatsionaal (144 mängu) Anatoli Tõmoštšuk jätkab hoolimata Venemaa rünnakust oma sünnimaa vastu töötamist Venemaa klubis Peterburi Zenit abitreenerina ega pole sõda kordagi hukka mõistnud. Ukraina jalgpalliliit karistas teda.

Tõmoštšukilt võeti ära treenerilitsents, medalid Ukraina meistriliigast, karikavõistlustest ja superkarikast, ta kustutati ära rahvuskoondise mängijate nimistust ning keelati eluks ajaks tegeleda Ukrainas jalgpalliga.

Samuti tegi kohalik alaliit vastavatele võimudele palve võtta Tõmoštšukilt kõik riiklikud autasud ja -nimetused.

Zenit kommenteeris, et nad kaitsevad Tõmoštšuki Rahvusvahelises spordiarbitraažis CASis. «Ta on suurepärane professionaal. Usume, et Ukraina jalgpalliliidu tegevus on poliitiliselt manipuleeritud. Jalgpall peaks olema poliitikast lahus.»

Muide, paar päeva tagasi postitas Tõmoštšuki endine kõneisik Vitali Jurtšenko ühismeediasse fotosid dokumentidest, kust ilmneb, et Ukraina jalgpallilegend on kümme aasta töötanud Venemaa salateenistuse FSB jaoks.

Jurtšenko lisas, et kõnealused fotod edastati talle tundmatu allika poolt neli aastat tagasi, kui ilmnesid esimesed jutud jalgpalluri võimalikust lahutusest.

42-aastane Tõmoštšuk mängis suurema osa karjäärist Ukrainas Donetski Šahtaris, esindas Zeniti ja Saksamaa giganti Müncheni Bayernit. Enamasti tegutses ta kaitsva poolkaitsjana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles