Otepääl MK-sarja üldvõidu kindlustanud Maillet tänas eestlasi: tekitasite imelise atmosfääri!

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Prantslane Quentin Fillon Maillet kindlustas Otepääl MK-sarja üldvõidu.
Prantslane Quentin Fillon Maillet kindlustas Otepääl MK-sarja üldvõidu. Foto: Tairo Lutter

Prantslane Quentin Fillon Maillet tänas Otepää MK-etapil kindlustatud kristallgloobuse järel Eesti publikut, kes suutis luua imelisi atmosfääri.

«Täitsin sel hooajal kaks unistust – tulin olümpiavõitjaks ja võitsin kristallgloobuse. Ent selle hooaja peamine eesmärk oli ikkagi tulla olümpiavõitjaks,» sõnas Maillet, kes võitis Pekingis kaks kulda ja kolm hõbedat.

Otepää MK-etapi kohta jagus tal vaid kiidusõnu. «See on väga kaunis koht, armastan seda rada. Kogu võistlus oli väga emotsionaalne. Eestlased tekitasid imelise atmosfääri. Aitäh teile! Loodan siia kindlasti tagasi tulla,» lausus Maillet, kes saab Otepääle tagasi tulla 2026. aastal, mil MK-sari taas Eestisse jõuab.

Ühisstardiga võistlusel teenis ühel trahviringil käinud Maillet teise koha, kaotades puhtalt lasknud norralasele Vetle Sjaastad Christiansenile 5,9 sekundiga. Kolmandaks tuli norralane Sivert Bakken (1; +15,5).

Karjääri parima hooaja järel on Maillet’d pidevalt võrreldud Prantsusmaa laskesuusatamise suurkuju Martin Fourcade’iga. Maillet’ sõnul pole võrdlused siiski kohased. «See ei ole hea võrdlus. Fourcade võitis seitse kristallgloobust, minul oli see alles esimene. Ta oli omal ajal ikkagi väga tugev. Ma ei tea, kas olen tugevam, kui tema oma tippajal. Mina võrdlen end ikkagi iseendaga,» ütles Maillet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles