MK-finaaletapil debüteerinud Liiv pani hooajale väärika punkti

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Marten Liiv.
Marten Liiv. Foto: Tairo Lutter

Pekingi olümpia seitsmes mees Marten Liiv pani oma tänavusele MK-hooajale punkti Hollandis Heerenveenis toimunud MK-sarja finaaletapil, kus tuli 1000 m distantsil 12ndaks.  

Märtsi alguses koroonaviiruse läbi põdenud Liiv läbis oma põhidistantsi ajaga 1.09,708, mis andis tänavuse hooaja 14 tugevaima mehe konkurentsis 12. koha.

Kolmikvõidu noppisid kodujääl hollandlased, kõige nobedam oli Kjeld Nuis (1.08,051), kellele järgnesid Thomas Krol (+0,19) ja Hein Otterspeer (+0,65).

MK-sarja üldvõitjaks krooniti sel distantsil Krol (282 punkti), teine oli Nuis (270) ja kolmas Otterspeer (238). Liiv platseerus hooaja kokkuvõttes 173 silmaga 11ndaks.

MK-sari
MK-sari Foto: ISU

Kuigi MK-sari sai sellega Liivi jaoks läbi, ei naase ta kohe kodumaale, vaid jääb veel paariks päevaks Hollandisse, et osaleda kolmapäeval sealsel 100 meetri võistlusel. 

«See on rohkem sõuvärk, aga treener ütles, et ma pean kindlasti sinna minema,» sõnas Liiv Pekingi olümpial omapärase distantsi kohta. 

Järgmisel nädalavahetusel saab Adaverest tuule tiibadesse saanud kiiruisutajat näha aga juba Tallinnas, kui Härma ovaalil jagatakse Eesti meistrivõistluste medaleid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles