Bolšunovi kritiseerinud Rootsi suusataja langes ühismeedias venekeelse sõimu ohvriks

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Jens Burman.
Jens Burman. Foto: Odd Andersen

Rootsi suusatajal Jens Burmanil on viimased nädal aega tulnud kustutada väga palju venekeelseid sõimukirju, pärast seda, kui ta otsustas kritiseerida meie idanaabride suusakangelase Aleksandr Bolšunovi käitumist.  

Mäletatavasti postitas Bolšunov mõnda aega tagasi ühismeediasse pildi sellest, kus kandis NSV Liidu koondise Lake Placidi olümpiamängude dressi. «Nõukogude Liit 1980,» kirjutas ta kommentaariks.

Tõsi, paar päeva hiljem otsustas venelane selle küll eemaldada – väidetavalt suusasponsori Rossignoli survel –, kuid selleks hetkeks oli kass juba kotist välja pääsenud ning paljud kamraadid olümpiavõitja käitumist kritiseerinud.

Üks nendest oli Burman, kes ütles, et praeguses olukorras, kus Vene väed tungisid Ukrainasse, pole see lihtsalt kohane. Lisaks kahtles ta Bolšunovi, kes on ühtlasi Venemaa armee kapten, tegelikus meelsuses. «Sellistel aegadel ei tohiks midagi sellist postitada,» sõnas ta väljaandele Expressen.

See lugu korjati Peipsi järve idakaldal kiiresti üles ning sellest tulenevalt langes rootslane ühismeedias venekeelse sõimu ohvriks.

«Kuna enamik nendest postitustest olid venekeelsed, kustutasin need lihtsalt kohe ära. Mõnda kommentaari otsustasin siiski lugeda: nad kutsusid mind idioodiks ning kasutasid veel kangemaid sõnu,» avaldas Burmann, kuid lisas, et oli sääraseks vastukajaks valmis ning ühismeedias kirjutatu ei pugenud talle kuidagi hinge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles