Stabiilsed hüpped tagasid Aigrole lennumäe MMil karjääri parima koha

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Artti Aigro.
Artti Aigro. Foto: Tairo Lutter

Suusahüppajal Artti Aigrole jääb selja taha väga edukas nädal Norras Vikersundis, kus toimus tänavune lennumäe MM.

22-aastane mägikotkas näitas 240 meetri mäel stabiilset minekut, lennates võistlushüpetel vastavalt 207, 208, 208,5 ja 201,5 meetrit. Nelja hüppe kogusummas teenis ta 709,9 punkti, mis andis 40 võistleja konkurentsis 19. koha.

«Koha mõttes võin rahule jääda, sest [tegemist on] siiski tiitlivõistluste parima kohaga. Väga lahe oli ka üle pika aja lennumäge hüpata, aga enda hüpete tehnilise poolega ma kindlasti rahule jääda ei saa,» leidis Aigro siiski etteastes parandamisruumi. «Tean väga hästi, mis praegu muret tekitab hüppemäel, aga ma lihtsalt ei suuda seda realiseerida.»

Kuigi meie mehe hüpped olid stabiilsed, jäi tõeline õnnestumine pika õhulennu näol sel korral tulemata. «Ma ei tulnud otsa tabamisega sellel mäel üldse toime, kuid loodetavasti läheb see järgmistel etappidel paremaks ja olen suuteline seeläbi ka pikemaid õhulende näitama,» lausus aasta tagasi parimal juhul Planica lennumäel 227 meetrit hüpanud Aigro.

Tänavu on tal võimalik see veel üle lüüa, sest MK-sarjas on ees ootamas veel just Oberstdorfi (HS 235) ja Planica (HS 240) võistlused, mida Aigro ootab huviga. «Lennumäed on selline preemia siia hooaja lõppu, lähen neid kindlasti nautima,» kinnitas ta. 

Samuti Vikersundis võistelnud ja kvalifikatsioonist edasi saanud Kevin Maltsevi esimene hüpe täna ebaõnnestus: 176 meetrit ja selle eest teenitud 141,4 punkti polnud piisav, et järgmisesse vooru ehk 30 parema sekka pääseda. Lõpuprotokollist leiab tema nime 32. realt. 

Lennumäe maailmameistriks krooniti tänavu norralane Marius Lindvik (hüpped vastavalt 232,5, 226,5, 230 ja 224,5 m), kes kogus õhulendude eest 854,2 punkti. Talle järgnesid sloveen Timi Zajc (844,3 punkti) ja austerlane Stefan Kraft (837,5 p).

Lennumäe MMi kõige pikema õhulennu eest hoolitses tänavu Zajc, kes maandus kolmandal hüppel 243,5 meetri kaugusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles