Sõelmängudest unistav Rapla sai võõral väljakul hädavajaliku võidu

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Rapla Avis Utilitase mängumehed.
Rapla Avis Utilitase mängumehed. Foto: Siim Solman / Rapla Avis Utilitas

Paf Eesti-Läti korvpalliliigas teenis täna võidulisa Rapla Avis Ulititase meeskond, KK Viimsi/Sportlandi meestel tuli alla neelata aga mõru kaotusepill.

Nädal tagasi oma liidrist ning ühtlasi Eesti-Läti korvpalliliiga parimast punktikütist Jaron Martinist ilma jäänud Raplal tuli Liepaja vastu lõpu eel kõvasti küüsi närida. 

Eesti klubi võitis avaveerandi 25:17 ning ka poolajapausile mindi nende 36:29 eduseisus. Kolmandal veerandajal õnnestus seda vahet veel kahe punkti võrra suurendada ning viimasele neljandikule mingi vastu seega 54:45 eduseisus. 

Tom Kaldre tabava kaugviske toel õnnestus Raplal eduseis seejärel veel kahekohaliseks kasvatada (45:56), kuid seejärel haaras initsiatiivi Liepaja. Vaikselt tulema hakates jõudsid võõrustajad kolm minutit enne lõppu Raplast kahe punkti kaugusele (59:61) ning oli selge, et kohtumise lõpp tuleb ärev.

Ilusast korvpallist oli lõpu eel asi kaugel: palju oli kiirustamist, valesid otsuseid ning möödaviskeid, kuid närvide mängus saatis viimaks edu ikkagi Raplat, kes naaseb Lätist kodumaale 63:61 võiduga.

Suurima panuse võitu andsid Demajeo Wiggins ja Ricards Vanags, kes viskasid mõlemad 12 punkti. Liepaja poolel jõudis tosina silmani Oskards Hlebovickis.

Eile Riia VEFilt 60:94 kolaka saanud Viimsi naaseb sel nädalavahetusel Lätist aga tühjade pihkudega, kuna täna jäädi 77:100 alla BK Ogrele. 

Viimsi ridades jõudsid kahekohalise punktisummani Devin Lee Harris (14) ja Ronalds Zakis (12), võitjate resultatiivseim oli Renards Magone 19 punktiga. 

Tänases kolmandas mängus oli Valmiera Glass Via 76:70 üle Läti Ülikoolist.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles