Ukraina jalgpallur on valmis armeele tanki ostma, kui vaid teaks, kust seda saab (3)

Karl Mihkel Eller
Copy
Ukraina tank. Foto on illustratiivne.
Ukraina tank. Foto on illustratiivne. Foto: Dmitry Neymyrok/Reuters/Stringer/Scanpix

Ukraina jalgpallur Ivan Petrjak teenib profileiba Ungaris Feherváris ning kohalikus meedias levib info, et poolkaitsja on oma pere korterisse elama võtnud ligi kümme sõjapõgenikku. Lisaks on ta rahaliselt aidanud Ukraina sõjaväge ning ostaks neile ka tanki, kui vaid teaks, kust seda saab.

Ajakirjanik Volodõmõr Zverov kirjutas Facebookis, et Petrjak aitab aktiivselt Ukraina armeed ja tavalisi inimesi, kes on Venemaa rünnaku eest pagenud naaberriiki Ungarisse.

«Ta elab 65-ruutmeetrises korteris koos naise ja kahe lapsega Budapesti lähedal. Vanja katab täielikult nende Ungaris viibimise kulud. Lisaks aitab ta kaitseväge kiivrite ja soomukite ostmisel. Ta on valmis ka tanki ostma, aga ei tea kust,» teatas Zverov Facebookis.

Venemaa rünnakute järel on oma kodu kaotanud tuhanded Ukraina perekonnad ning Euroopa Liitu on tulnud üle miljoni sõjapõgeniku.

Näiteks endine Ukraina jalgpallikoondislane Oleksandr Aliev andis teada, et lõpetas oma Venemaal elavate vanematega suhtlemise, kuna nood tembeldasid poega valetajaks ja usuvad hoopis televiisoris nähtut.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles