VIDEO Hull mäng Saksamaal: 198 cm pikkune Jõesaar oli oma võistkonna pikim, nad tulid tagasi 22-punktilisest kaotusseisust

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Janari Jõesaar (palliga) Bayreuthi särgis.
Janari Jõesaar (palliga) Bayreuthi särgis. Foto: Fiba Basketball

Korvpalli Saksamaa meistrivõistlustel kaotas Eesti koondislase Janari Jõesaare leivaisa medi bayreuth lisaajal märkimisväärses lahingus 91:92 Göttingenile.

Göttingen võitis avaveerandi 31:17 ning et bayreuth oli mängule üles andnud vaid kuus pallurit – muide, ükski neist polnud pikem kui Jõesaar, kes on 198 cm pikk –, tundus, et mäng on laias laastus tehtud. 

Teisel veerandil jõudis Göttingen parimal juhul 22-punktilisse eduseisu, kui skoor oli 42:20. Bayreuth vastas sellele 23:6 spurdiga ning oli selge, et elu on mängus tagasi!

Teisel poolajal kulges kohtumine väga tasavägiselt. 1,5 sekundit enne lõppu, mil Göttingen juhtis 81:79, mängis bayreuth küljeaudi Sacar Animile, kes tabas nurgast raske viske. Algselt loeti vise kolme punkti vääriliseks, kuid kohtunikud parandasid end, mistõttu mindi lisaajale.

Sealgi ei suutnud kumbki võistkond kindlalt ette rebida. Mängu saatuse otsustas üleplatsimehena 30 punkti toonud Kamar Baldwini kauge kahene paar sekundit enne lisaaja lõppu.

40 minutit ja 40 sekundit mänginud Jõesaar tegi bayreuthi särgis ilusa esituse. Tema arvele jäi 15 punkti ja üheksa lauapalli.

Sel hooajal palju vigastuste küüsis olnud bayreuthi peatreener Raoul Korner märkis pärast kohtumist, et miski ei lõpeta tema hoolealustel võitlemast. «Jätsime kõik väljakule. Tunnen oma mängijatele kaasa, sest nad võitlesid 45 minutit, kuid ei saanud midagi näppude vahele,» lisas austerlane.

Tabelis on Göttingen 14 võidu ja kaheksa kaotusega seitsmes, bayreuth 11 võidu ja 13 kaotusega kümnes. Nende ees on Maik-Kalev Kotsari leivaisa Hamburg Towers, kel on koos 12 võitu ja 11 kaotust.

Mängu tipphetked:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles