WTA-karussellil tiirlev tennisist: mul oli alguses häbi, et ma pole Ukrainas

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Marta Kostjuk mängis Indian Wellsis oma kodumaa lipuvärvides.
Marta Kostjuk mängis Indian Wellsis oma kodumaa lipuvärvides. Foto: CLIVE BRUNSKILL/AFP/Scanpix

Marta Kostjuk (WTA 54.) mängis sel nädalal Indian Wellsi WTA-turniiril ning tunnistas, et tennist mängides näris teda süütunne.

Parimal juhul maailma edetabelis 49. kohal olnud Kostjuk selgitas, et kõik võitlevad nii nagu oskavad ja tema töö on mängida tennist. «Tundsin alguses end süüdi, et ma pole Ukrainas. Minu perest on kõik peale minu seal. Tundsin end süüdi, sest mängisin tennist ja minu pea kohal oli sinine ja rahulik taevas.

Ent süütunne pole tervislik. Ma saan aidata. Oleksin palju kasutum, kui läheksin koju vabatahtlikuks. Tahaksin seda teha, kuid leian, et olen tennist mängides kasulikum,» rääkis naine, kes mängis Indian Wellsis sinise särgi ja kollase seelikuga ehk oma kodumaa värvides, Prantsusmaa väljaandele L'Equipe.

19-aastane Kiievist pärit valgepallur langes USAs konkurentsist teises ringis, kaotades 2:6, 1:6 belglannale Elise Mertensile (WTA 23.).

Indian Wellsis osalevad eestlannad on jõudnud kolmandasse ringi: Kaia Kanepi (WTA 63.) kohtub seal esmaspäeva esimestel tundidel inglanna Harriet Dartiga (WTA 122.), Anett Kontaveit (WTA 5.) esmaspäeva õhtul või teisipäeva öösel/varahommikul tšehhitari Marketa Vondroušovaga (WTA 33.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles