Jalgpalli MMi rekordimees lõpetas suhtluse ajupestud ekskaasaga: ma ei suutnud seda jama kuulata, kui Ukrainas lapsed surevad

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Oleg Salenko (paremal) 1994. aasta jalgpalli MMil. Muide, siin pildil embab teda Valeri Karpin – Narvas sündinud jalgpallur, kes esindas Venemaad.
Oleg Salenko (paremal) 1994. aasta jalgpalli MMil. Muide, siin pildil embab teda Valeri Karpin – Narvas sündinud jalgpallur, kes esindas Venemaad. Foto: imago sportfotodienst/Scanpix

Endise jalgpalluri Oleh Salenko isa on ukrainlane ja ema venelanna. Ehkki ta esindas ka Venemaa koondist, on kunagine ründaja ukrainameelne.

Praegu on 52-aastane Peterburis sündinud Salenko Kiievis ning märkis Twitterisse jõudnud klipis, et kuigi alles hiljuti oli ta veel «Nõukogude Liidu mees», siis nüüd on sõja tõttu olukord muutunud.

«Olime varem üks armee, kuid nüüd ründab see meid,» sõnas Salenko. «Kõige halvem asi on, et mu venelastest sõbrad ütlevad, et Venemaa teeb õiget asja.»

Propagandast pole pääsenud ka Salenko endine abikaasa. «Rääkisin temaga ja temagi ütles, et kõik on õige. Üritasin talle küll olukorda selgitada, aga lõpuks saatsin ta pikalt. Ma ei suutnud seda jama kuulata, kui Ukrainas lapsed surevad.»

Rahvusvahelisel areenil nii Ukrainat kui ka Venemaad esindanud Salenko hoiab enda käes üht MM-rekordit: 1994. aastal USAs lõi ta Venemaa särgis alagrupimängus Kameruni vastu tervelt viis väravat. Rohkem pole ühes MM-matšis keegi suutnud tabamusi kirja saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles