Pealtvaataja mängu ajal tehtud solvang lõi tennisestaari rivist välja (1)

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Naomi Osaka Indian Wellsi WTA-turniiril.
Naomi Osaka Indian Wellsi WTA-turniiril. Foto: Jayne Kamin-Oncea/USA Today Sports/Scanpix

Neli tennise suure slämmi turniiri võitnud Naomi Osaka (WTA 78.) langes Indian Wellsi kõrgetasemelisel turniiril teises ringis konkurentsist, kaotades 0:6, 4:6 Veronika Kudermetovale (WTA 24.). Jaapanlanna mängu segas teda solvanud pealtvaataja.

Vaimse tervise probleemidega maadelnud Osaka oli avasetis 0:2 taga, kui üks naine karjus: «Naomi, sa oled kehv! (inglise keeles you suck – H. L.)» See tegi tõusva päikese maa sportlasele haiget ning ta peatas mängu, et kohtunikuga solvangust vestelda.

Pärast kohtumist sõnas 24-aastane tennisist, et solvang meenutas talle 2001. aasta Indian Wellsi turniiri, kui verbaalselt rünnati Serena ja Venus Williamsit. Pisaratega võidelnud Osaka lisas: «Mind on varem solvatud ja see pole mind häirinud.

Aga et see juhtus siin... Olen vaadanud Serena ja Venuse solvamist ning kui keegi pole seda näinud, siis soovitan vaadata. Ma ei tea miks, aga see kõik tuli mulle meelde ja hakkas end mu peas kordama.»

Muide, Williamsid boikoteerisid Indian Wellsi turniiri juhtunu tõttu tervelt 14 aastat. Mullu antud intervjuus ütles Serena Williams, et toona 20 aastat tagasi toimunud solvamine traumeerib teda endiselt.

2001. aasta intsident:

Indian Wellsis osalevad eestlannad on jõudnud kolmandasse ringi: Kaia Kanepi (WTA 63.) kohtub seal esmaspäeva esimestel tundidel inglanna Harriet Dartiga (WTA 122.), Anett Kontaveit (WTA 5.) esmaspäeva õhtul või teisipäeva öösel/varahommikul tšehhitari Marketa Vondroušovaga (WTA 33.).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles