JÄRELVAADATAV Jälitussõidus esimesena rajale läinud Kudre-Schnyder jäi medalita

Postimees Sport
Copy

Täna peeti suusaorienteerumise MMil meeste ja naiste jälitussõidud. Eestlaste parima tulemuse eest hoolitses eile sprindis kolmandat korda maailmameistriks tulnud Daisy Kudre-Schnyder.

Naiste jälitussõit:

Naiste jälitussõidus pääses esimesena rajale eestlanna Daisy Kudre-Schnyder, kuid esikohast ta kinni ei suutnud hoida. Lõpuks võitis MM-kulla rootslanna Linda Lindkvist, kes edestas teiseks jäänud soomlannat Salla Koskelat üheksa sekundiga. Kolmandaks jäi Koskelast kaks sekundit hiljem finišeerinud Anna Ulvensön.

Kudre-Schnyder piirus lõpuks viienda kohaga, kaotust võitjale kogunes 1 minut ja 7 sekundit. Eestlastest teise parimana jõudis finišisse Doris Kudre, kelle lõpuaeg oli võitjast kehvem 6 minuti ja 34 sekundi võrra. Sellest piisas 16. kohaks. Viimase eestlannana jõudis finišisse Epp Paalberg, kes sai 17. koha.

Daisy Kudre-Schnyder: «Minu eesmärk täna oli teha väga kontrollitud sooritus nagu eilegi, rada oli väga huvitav ja mulle sobiv. Kuigi lugesin enda arvates hoolikalt kõiki ristmikke ja tundus, et olen kaardilugemisega järje peal, tuli ühe kontrollpunkti piirkonnas siiski viga sisse ja pidin kulutama umbes kolm minutit oma täpse asukoha kindlaksmääramisele kaardil. Maastik on siin igal pool üsna ühetaoline ja kindlate selgete orientiiride puudumine teeb sellisel hetkel oma asukoha määramise väga keeruliseks. Jäin siiski rahulikuks ja suutsin uuesti keskenduda liidrite jälitamisele. Tänane kaotus andis mulle edaspidiseks lisamotivatsiooni ja kinnitas teadmist, et kunagi ei tohi enne lõppu alla anda. Ülehomsel lühirajal olen tiitlikaitsja ning lähen starti hea motivatsiooniga ja lootusrikkalt.»

Meeste jälitussõit:

Meeste jälitussõidus kroonit maailmameistriks norrakas Jörgen Baklid, kes edestas teisele kohale jäänud ssoomlast Tuomas Kotrot 34 sekundiga. Kolmandaks jäi šveitslane Nicola Müller, kellel kogunes Baklidile kaotust kokku 1 minut ja 1 sekund.

Eestlastest oli parim Mattis Jaama, kes jäi 15. kohale. Alguses ka liidritega koos sõitnud Jaama kaotas liidrile 4 minutit ja 8 sekundit. Eestlastest olid stardis veel Sander Pritsik, Andres Rõõm ja Rimmo Rõõm. Pritsik lõpetas 39. kohaga ja Andres Rõõm 41. kohaga. Rimmo Rõõm jäi 44. kohale.

Mattis Jaama: «Alustasin sõitu tugevalt, et esimeste minutite jooksul võita liidritelt nii palju sekundeid tagasi kui võimalik ja kuni seitsmenda punktini läkski kõik plaanipäraselt. Sain ehk mõnda aega isegi teise koha peal sõita. Seejärel kaotasin võrgus korra kaardilugemisel järje ära, mis maksis väga valusalt kätte, mõnda aega seiklesin korralikus segaduses. Vahe liidritega kärises suureks ning viga vajutas pitseri kogu ülejäänud sõidule - ka moraal ei jäänudsellest mõjutamata. Rada oli tegelikult väga huvitav, kuid kahjuks jäi minu sõit täna kaheksandasse punkti ning sooritusega ei saa absoluutselt rahule jääda.»

Enne sõite:

Naiste hulgas läheb esimesena rajale eestlanna Daisy Kudre-Schnyder, kes võitis eilses sprindis karjääri kolmanda MM-kulla. Jälitussõidus on aga oodata pingelist lahingut, sest soomlanna Salla Koskela ja rootslanna Anna Magdalena Olsson lähevad meie naisest rajale vaid sekundi võrra hiljem.

Stardis on veel kaks eestlannat: Doris Kudre oli sprindis 16. (+56,0) ja Epp Paalberg 17. (+57,0).

Meeste hulgas oli parima eestlasena Mattis Jaama üheksas. Ta kaotas võitjale Ville Petteri Saarelale 27 sekundit. Sander Pritsik sai 26. (+1.09), Andres Rõõm 29. (+1.16) ja Rimmo Rõõm 46. (+2.38) koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles